Informe: ‘Treball, drets i dignitat en clau feminista’

05/oct./2023 | Notícia

Publiquem el nou informe “Treball, drets i dignitat en clau feminista“, amb el qual analitzem l’accés a salaris i alimentació, la paticipació política i sindical, el dret a la salut i a una vida lliure de violències masclistes de les dones treballadores dins de les cadenes de subministrament tèxtil, electrònica i alimentària del Marroc, les Filipines i Guatemala, respectivament.

El proper dilluns 30 d’octubre a les 15h presentarem l’estudi en format en línia.

DESTAQUEM

 • Què hi ha darrera del monocultiu de plàtan i palma d’oli a Guatemala? a partir d’entrevistes a 69 dones en 15 comunitats del municipi de La Blanca (Guatemala), s’evidencia el problema de l’acaparament de terres des d’una mirada camperola i feminista de les comunitats guatemalenques.
 • La moda ràpida que veiem als aparadors de les marques globals amb una gran rotació de col·leccions, no és compatible amb unes condicions laborals dignes. Viatjem al Marroc per analitzar les condicions de vida i treball que pateixen les treballadores en tallers tèxtils de Tànger, proveïdors de grans marques internacionals.
 • L’informe ens trasllada també a les Filipines per visibilitzar en les condicions laborals de les fàbriques d’electrònica, en un context en què entre 2016-2021 s’han comptabilitzat 427 assasinats extrajudicials dirigents sindicals.

L’EXPOSICIÓ ITINERANT

Durant el mes d’octubre encara estè disponible a diversos espais de Barcelona i de Tarragona una exposició itinerant, amb les dades més representatives de l’estudi.

 • Exposició itinerant a Barcelona
  – Del 6 al 9 d’octubre a l’Espai Calàbria 66
  – Del 10 al 26 d’octubre a la Universitat de Barcelona / Facultat d’Història
 • Tarragona
  6 d’octubre Fira del Comerç Just (Plaça del Mercat. Tarragona)
  – Del 9 al 21 d’octubre a la Biblioteca Pública de Tarragona
  – Del 29 de setembre al 6 d’octubre a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona)
  – Del 23 al 29 d’octubre a l’Associació Cultural l’Aleta (c/ Metges, 14. Valls)