Participem del Projecte Reacciona

06/juny/2024 | Formació, Notícia

Aquest matí hem participat en l’estrena del Projecte Reacciona 2023-24, a l’auditori del CaixaForum de Barcelona, amb la presència dels instituts participants. S’ha fet la presentació dels curtmetratges que han realitzat per ajudar-nos en les nostres tasques de sensibilització, i l’entrega dels diplomes.

Els grups han escrit, dirigit, rodat, interpretat i muntat curtmetratges vinculats a les principals campanyes de Setem: Roba Neta, Electrònica Justa i Banca Armada.

La finalitat del projecte és treballar la consciència social i la cultura de la pau mitjançant la realització d’un producte audiovisual. L’alumnat aprèn sobre cooperació i solidaritat, en un context d’aprenentatge i servei, així com tècniques del món audiovisual.

L’alumnat s’encarrega d’investigar, parlar amb persones expertes, buscar informació i traslladar-la en imatges per explicar la temàtica escollida. El Taller de Cinema posa tot el material tècnic i humà necessari per possibilitar l’elaboració de les obres audiovisuals.

En el moment d’escollir la temàtica, també trien una ONG que hi tingui relació. SETEM Catalunya ha tingut la sort de ser l’escollida per tres centres diferents, i cadascun s’ha centrat en una campanya. Aquí podeu veure’n els resultats:

Col·legi Lestonnac, sobre la campanya Banca Armada:

INS Bages Sud, sobre la campanya Roba Neta:

INS Llavaneres, sobre la campanya Electrònica Justa: