SETEM CATALUNYA

SETEM Catalunya som un grup de persones
que ens movem per canviar el món.

Mou-te amb nosaltres per la justícia global!

SOM PERSONES QUE VOLEM CANVIAR EL MÓN!

El propòsit de SETEM Catalunya és combatre les injustícies del capitalisme globalitzat mitjançant la sensibilització, la denúncia i la mobilització de la ciutadania catalana, la solidaritat internacional i la promoció d’un model econòmic queu posi els drets i les necessitats de les persones al centre.  

SETEM Catalunya veu imprescindible una transformació social que superi el consumisme, l’individualisme i la competitivitat ferotge, i camini cap a les relacions basades en la distribució equitativa i sostenible dels recursos, l’apoderament social, polític i econòmic de les persones i col·lectius, la justícia social i l’equitat de gènere. Els eixos que ens mouen són:

DRETS HUMANS I INCIDÈNCIA

Campanyes de sensibilització i denúncia

Fem incidència política i empresarial en la defensa dels drets humans, laborals, i les sobiranies dels pobles. Exigim a les empreses l’aplicació de criteris ètics en les inversions, la transparència en les cadenes de subministrament, i el compliment dels drets laborals. Pressionem a les administracions perquè incorporin la compra pública socialment responsable. 

Economies alternatives

Promoció de models alternatius i finances ètiques

Impulsem i difonem les finances ètiques i models d’economia alternatius a la lògica capitalista. Defensem i promovem la comercialització justa al llarg de tota la cadena de producció, transformació i distribució. Fomentem el consum crític i responsable amb perspectiva de sobirania alimentària i de gènere. Participem en l’ESS, amb la finalitat de fer incidència política. 

Solidaritat i enfortiment associatiu

Enfortiment associatiu Nord i Sud global

Fomentem el caràcter associatiu de l’entitat, impulsant la participació de voluntàries, activistes i la base social de SETEM Catalunya en la creació i desenvolupament de campanyes, projectes propis o altres accions perquè puguin apoderar-se i tenir un paper actiu en la presa de decisions dins l’entitat. Oferim un espai de trobada i acció col·lectiva per la denúncia, la incidència i el treball en xarxa al Nord i al Sud.

Actualitat

Notícia

Any nou, Junta nova!

SETEM necessita un canvi en el seu funcionament perquè totes les persones que estem en el seu dia a dia siguem més felices. Des de

Llegir més
Notícia

Tornen els Camps de Solidaritat!

Volem avançar-vos una notícia que ens fa una il·lusió especial, aquest 2023, tornem a engegar els Camps de Solidaritat, l’essència de SETEM. Tornarem a aprendre

Llegir més
Notícia

Acomiadem el 2022: gràcies!

🌸 Acabem l’any amb un resum fotogràfic dels moments més bonics d’aquest 2022. 🧡 Volem agrair la feina i la il·lusió a sòcies, activistes i

Llegir més

Agenda d'activitats:
cursos, xerrades i tallers

febrer, 2023

Sense esdeveniments

Les nostres campanyes

L’objectiu de les campanyes de SETEM Catalunya és combatre les injustícies inherents al capitalisme globalitzat i contribuir a construir un model econòmic que posi les persones i la vida al centre

Banca armada

La Campanya Banca Armada és una iniciativa promoguda per diverses entitats, que va néixer per denunciar públicament les institucions bancàries que financen la indústria militar, amb l’objectiu de sensibilitzar i exigir unes polítiques ètiques i responsables socialment.

Roba neta

La Campanya Roba Neta és una xarxa internacional d’ONGs, sindicats i organitzacions per persones consumidores que treballa per millorar les condicions de les treballadores i els treballadors de la indústria global de la confecció.

Som comerç just i banca ètica

La campanya Som Comerç Just i Banca Ètica té l’objectiu de sensibilitzar sobre la importància del comerç just, la banca ètica i l’economia solidària des de diferents espais i en diferents moments de l’any

Sobirania alimentària

La campanya Sobirania Alimentària denuncia les injustícies i la insostenibilitat del sistema agroalimentari global, i visibilitza i enforteix les alternatives existents en el marc de la Sobirania Alimentària i l’Economia Social i Solidària.

Electrònica Justa

La Campanya Electrònica Justa denuncia les vulneracions ambientals i laborals inherents a la indústria electrònica actual, i visibilitza i enforteix les alternatives existents en el marc de la Sobirania Tecnològica.

Vols estar al dia de les nostres activitats?

Subscriu-te al MOU-TE, el butlletí mensual de SETEM Catalunya, per estar al dia de tot el que fem!

Vídeo dels 50 anys de SETEM

Reprodueix vídeo