Arriba a Barcelona l’exposició “Teixint consciència: Trenquem patrons en la indústria tèxtil.”

23/abr./2024 | Catàleg serveis, Exposicions, Notícia, Notícia

Saps què hi ha darrere la roba que portes posada? La resposta a aquesta pregunta la trobarem estirant el fil!

Visita del 8 de maig al 7 de juny l’exposició itinerant, una iniciativa de la Campanya Roba Neta (CRL) i SETEM, amb el suport de Fashion Revolution.

Des de l’impacte mediambiental de la indústria tèxtil fins a l’explotació laboral en la confecció de peces, cada panell i activitat interactiva convida els visitants a reflexionar sobre les complexes cadenes de producció i consum que sustenten la indústria de la moda. Des de la producció de matèries primeres fins a la fabricació de peces i la seva vida útil, l’exposició explora com cada etapa té un impacte significatiu en el medi ambient, en les condicions laborals i en les nostres eleccions de consum.

L’exposició proposa un viatge de descobriment per a analitzar els fils que teixeixen l’entramat de la indústria tèxtil global a través de set mòduls temàtics acompanyats de materials interactius i vídeos informatius.

També us convidem al taller amb Back to Eco que farem a les Cotxeres dels jardins del Palau Robert (Barcelona), el dissabte 11 d’abril de 11h a 13.30h. Podreu cosir la vostra pròpia tote bag a partir de la reutilització de texans vells.

L’exposició, que es va inaugurar el mes de desembre passat a Còrdova, ha visitat també Pamplona, de l’1 al 31 de març i Vitòria-Gasteiz del 12 d’abril al 2 de maig. Després de Barcelona (del 8 de maig al 7 de juny), arribarà a Madrid del 13 de juny al 10 de juliol.

Aquesta exposició no només busca informar sobre els desafiaments que enfronta la indústria tèxtil, sinó que també ens ajudarà a prendre consciència del que hi ha darrere de la moda per a empoderar als visitants perquè es converteixin en agents de canvi. Volem promoure una indústria tèxtil més ètica i sostenible, i això comença per prendre consciència de les nostres pròpies decisions de compra.

Aquesta activitat ha estat finançada per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i compta amb el suport de la Fundació Isabel Martín.