publicacions

Memòria 2021

Us presentem el resultat de l’esforç, la participació i el suport de totes les persones que formen i han format part de l’entitat durant el

LLEGIR MÉS

Estudi sobre la gestió de menjadors a les universitats públiques de Barcelona

OPCIONS i SETEM han realitzat conjuntament un estudi sobre els impactes econòmics, socials i ambientals en la gestió dels menjadors a universitats públiques de Barcelona.

L’estudi, finançat per l’Ajuntament de Barcelona, pretén identificar els vincles existents entre els processos de compra i contractació pública, i els impactes negatius quant a drets humans, ambientals i socials associats a la restauració.

Per assolir l’objectiu de la recerca, s’ha aplicat l’ISO-26000, referent internacional de responsabilitat social, a quatre licitacions d’universitats públiques (UPF, UPC, UB, UAB), així com a tres productes de consum habituals en concret (plàtan, tonyina, i sucre).

Si voleu consultar el resum executiu, el podeu trobar tant en català com castellà. Si voleu entrar en detall, podeu consultar l’estudi complet, només disponible en català.

LLEGIR MÉS

Vents de canvi: El poder de la compra pública per millorar les condicions laborals de la indústria electrònica mundial

Aquest informe analitza la situació del sector pel que fa a la salut i seguretat laboral i la llibertat de sindicació, amb exemples de Corea del Sud i la Xina. Hi ha moltes maneres d’enfrontar-se a aquesta realitat: fomentar la informació i l’organització de les persones treballadores, fer que governs dels països productors respectin les lleis laborals, etc. La compra pública socialment responsable és una eina nova –i encara poc aplicada– que permet que les institucions, com a consumidores finals, aprofitin el poder de compra per influir sobre el mercat.

LLEGIR MÉS

Salaris dignes

El salari que paguen les marques a les persones que confeccionen la nostra roba és suficient per a pagar-se la vida? La Campanya Roba Neta,

LLEGIR MÉS