QUI SOM?

Som una ONG que treballa en xarxa i de forma democràtica per la solidaritat internacional i per la justícia global.

 

SETEM Catalunya som una organització no governamental de solidaritat internacional, independent i participativa.

Juntament amb organitzacions del Sud, sensibilitzem la nostra societat sobre les desigualtats Nord-Sud, en denunciem les causes i promovem transformacions personals i col·lectives per aconseguir un món més just i solidari.

Nascuda a Barcelona l’any 1968, SETEM Catalunya tenim la seu principal a Barcelona, delegació territorial a Tarragona i grup local a Sitges.

Les nostres sòcies, centenars de voluntàries, i el suport de nombroses persones i institucions, avalen a Catalunya el nostre treball en favor d’un treball més just.

SETEM Catalunya (CIF G-59523910) estem inscrites en el Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya, a Barcelona, amb el número 7736 de la secció 1a. Som una entitat declarada d’utilitat pública pel Ministeri de l’Interior de l’any 2004.

La nostra visió

Des de SETEM Catalunya constatem que el sistema social, polític i econòmic actual genera grans desigualtats, depreda recursos naturals, vulnera els drets fonamentals de les persones i és especialment discriminatori i agressiu cap a les dones.

En aquest context, des de SETEM Catalunya volem combatre les injustícies del capitalisme globalitzat mitjançant la sensibilització de la ciutadania catalana, la solidaritat internacional i la promoció d’un model econòmic que posi els drets i les necessitats de les persones al centre. 

Per això veiem imprescindible una transformació social que superi el consumisme, l’individualisme i la competitivitat ferotge i camini cap a les relacions basades en la distribució equitativa i sostenible dels recursos, l’apoderament social, polític i econòmic de persones i col·lectius, la justícia global i l’equitat de gènere. 

 

ELS NOSTRES PRINCIPIS

 Justícia Global 

Treballem per una major justícia social a escala mundial a través de la defensa dels drets humans, la distribució equitativa de la riquesa i els recursos, el foment de l’apoderament popular en una base sòlida en la responsabilitat social i la solidaritat internacional. Potenciem les diferents sobiranies i fomentem el respecte al medi ambient i l’equitat de gènere. 

Democràcia participativa

Vivim la democràcia participativa com un procés horitzontal on busquem que existeixin els espais de participació i s’utilitzin les metodologies necessàries per garantir que totes les veus siguin representades i escoltades en el procés de la presa de decisions. També generem canals de comunicació efectius i bidireccionals amb l’objectiu de ser transparents i eficients en l’organització de l’entitat.

Solidaritat

Entenem la solidaritat com una relació d’acompanyament mutu entre iguals, empàtica i respectuosa, buscant un objectiu comú d’empoderament i de lluita contra les injustícies globals. 

Treball en xarxa

SETEM Catalunya vol afavorir i comprometre’s a totes aquelles iniciatives de col·laboració i d’aliança amb altres organitzacions del Nord i del Sud que permetin treballar més eficaçment per un ordre social i econòmic just. Entenem el treball en xarxa com l’actitud a dur a terme les nostres accions, compartint i generant responsabilitat, creant així sinergies per multiplicar l’impacte i assolir objectius col·lectius.

D’on venim?

SETEM Catalunya és una Organització No Governamental (ONG) de solidaritat internacional, justícia global, treball en xarxa i democràtica, fundada a Barcelona l’any 1968 de la mà dels escolapis de Catalunya i arran de les mobilitzacions socials que van tenir lloc al llarg d’aquell mateix any.

Coneix més sobre la nostra història de la mà d’Andreu Trilla, soci fundador de SETEM Catalunya. Llegeix l’entrevista que li vam fer per conèixer més sobre els més de 50 anys d’història de la nostra entitat.