Voluntariat

Busquem persones com tu, amb inquietuds, idees i propostes. Persones voluntàries que es qüestionen el model de consum que tenim i com aquest afecta els països del Sud Global; activistes amb el ferm convenciment que podem transformar la nostra realitat i que cal actuar ja per construir un món amb més justícia social i global!

Les sòcies, voluntàries i activistes són el motor de SETEM i, juntament amb el suport de l’equip tècnic, es vinculen al llarg de tot el procés de mobilització, des del moment de pluja d’idees, passant pel disseny d’accions i activitats fins a la seva implementació.

Des de SETEM apostem per un voluntariat transversal, i és per això que qualsevol persona es pot vincular a cada una de les opcions que oferim, i fins i tot proposar-ne de noves, ja que apostem perquè SETEM segueixi sent l’escola de formació personal i professional que ha estat des del moment de la seva creació, l’any 1968.

Si vols participar com a voluntari/ària a SETEM, segueix els següents passos!

1. Consulta les opcions de voluntariat que oferim als nostres projectes i campanyes (a baix).

2. Escriu-nos un correu a mobilitzacio@setem.org i afegeix el teu telèfon i en quin moment del dia et va bé que ens posen en contacte amb tu. Et volem escoltar i conèixer quines són les teves motivacions, expectatives i la teva disponibilitat!

3. Firma el document de voluntariat de SETEM. Ser voluntari/ària comporta una sèrie de beneficis: per exemple, una assegurança i poder accedir a formació gratuïta del Pla de Voluntariat de Catalunya.

4. T’informarem dels grups en funcionament als que et pots sumar i t’inclourem a la llista de distribució de correus perquè estiguis al dia de les propostes de mobilització i voluntariat que vagin sorgint i t’hi puguis afegir.

Tant de bo aviat puguem comptar amb tu!!

Opcions de voluntariat

Camps de Solidaritat

Oportunitat per formar-se sobre les desigualtats Nord-Sud, conviure amb entitats a països del Sud durant l’estiu i impulsar l’activisme a Catalunya en favor de models més justos.

Roba Neta

Grup dirigit a persones que volen denunciar les injustes condicions laborals del sector tèxtil al Sud Global, perpetrades per les grans multinacionals que s’enriqueixen cada vegada més.

Electrònica Justa

Grup dirigit a persones interessades en l’impacte de l’electrònica en el model capitalista i en visibilitzar alternatives, principalment a través de l’organització del Mobile Social Congress.

Banca Armada

Grup de persones que volen denunciar que els bancs inverteixen milions d’euros a empreses d’armament (sense aquest finançament, tres de cada quatre armes no es podrien fabricar), i que hi ha alternativa: les finances ètiques.

Activistes SETEM

Grup d’activistes general de SETEM. Participen en les diferents accions de cada campanya, a fires on tenim presència, grups de treball per projectes concrets, com el protocol contra l’assetjament a l’entitat amb perspectiva de gènere, o d’altres iniciatives.

Comunicació

Busquem persones amb coneixements específics sobre comunicació, xarxes, disseny gràfic, disseny i dinamització web, edició de vídeos, traduccions… i que són conscients que la comunicació és una eina amb alta potencialitat transformadora.