Comunicat oficial de SETEM Catalunya

12/juny/2024 | Notícia

Des de SETEM Catalunya volem informar la nostra base social i a la ciutadania en general sobre una situació que ens remou. Hem rebut la comunicació per part dels mitjans de comunicació que un professor de l’escola Sadako de Barcelona investigat pels Mossos d’Esquadra per un cas d’abusos sexuals infantils, havia estat vinculat a l’entitat. 

Un cop hem estat coneixedores d’aquest fet, hem activat el nostre Protocol per a la prevenció, detecció i abordatge de l’assetjament sexual i s’ha posat en marxa la Comissió que vetlla per a la seva aplicació. La primera fase d’aquest procediment consisteix a investigar la implicació d’aquesta persona amb SETEM Catalunya. Hem confirmat que va ser voluntari internacional de SETEM als anys 90, participant als Camps de Solidaritat, i actualment només mantenia la seva adhesió com a soci no actiu. 

Ens posem a disposició de les autoritats i proporcionarem tota la informació vinculada amb la seva participació com a voluntari a SETEM que pugui ser rellevant per a la investigació.

Fins ara, no tenim constància de cap denúncia o procés intern vinculat a la seva activitat amb l’entitat. Seguint el Protocol i de forma preventiva, hem decidit suspendre la seva subscripció com a soci de l’entitat.

Aprofitem per expressar un rebuig contundent a qualsevol forma d’abús o assetjament sexual. La nostra entitat manté un compromís ferm amb l’erradicació d’aquestes conductes, desplegant les mesures de prevenció i detecció recollides en el nostre Protocol. En aquest sentit, continuarem apostant per la rigorositat en els procediments de selecció, formació i supervisió de voluntariat que ajudin a la prevenció d’aquests casos.

Us recordem que existeix un canal confidencial via correu electrònic (protocolviolencies@setem.org) perquè qualsevol persona pugui adreçar-se a la nostra Comissió de Protocol. Ens posem a disposició per oferir ajuda i suport a totes les persones que es puguin sentir afectades, i estem aquí per escoltar, acompanyar i atendre qualsevol preocupació o informació rellevant pel cas.

Estem treballant també per posar-nos en contacte amb les entitats dels països que puguin haver estat vinculades amb aquesta persona durant el passat, per oferir el nostre suport i recollir la màxima informació possible.

Quedem a la vostra disposició,
SETEM Catalunya