Necessitem les teves accions per demanar als bancs que deixin d’invertir en armes

12/febr./2024 | Notícia

Aquest és un missatge especialment dirigit a les persones accionistes d’algun dels grans bancs de l’estat espanyol, crítiques amb les seves polítiques: BBVA, Banc Santander, CaixaBank i Banc Sabadell. Un any més, les entitats involucrades en la campanya Banca Armada participarem en les juntes generals d’accionistes d’aquestes quatre institucions financeres per a denunciar les seves polítiques col·laboracionistes amb empreses d’armament. Per això, necessitem que persones crítiques que tinguin accions d’aquests bancs ens cedeixin el seu vot perquè puguem parlar durant la Junta General, representant a un sector crític de l’accionariat que no vol que els seus diners serveixin per a finançar el negoci de la guerra.

Quin és l’objectiu?

Explicar davant el consell d’administració de les entitats financeres, les persones accionistes i els mitjans de comunicació algunes de les conseqüències derivades de la relació entre els bancs i la indústria d’armament, així com contribuir a la conscienciació de tota la societat.

Quan?

  • BBVA: 15 de març (Bilbao)
  • Santander: 22 de març (Madrid)
  • CaixaBank: 22 de març (València)
  • Banco Sabadell: 10 d’abril (Alacant)

Com col·laborar?

Si ets accionista d’una d’aquestes institucions financeres i no aproves les seves relacions amb la indústria armamentista, pots cedir-nos les teves accions perquè intervenim en el teu nom el dia de la junta.

Per a cedir-nos el teu vot, ens has d’enviar la delegació de vot original signada almenys 10 dies abans de la junta d’accionistes del teu banc, deixant en blanc el nom de la persona que assistirà a la junta.

L’hauràs d’enviar per correu postal a: SETEM Catalunya, c/ Bisbe Laguarda, núm. 4, 08001 Barcelona

També pots fer la delegació telemàtica. En aquest cas, escriu-nos a delegacio-vots@bancaarmada.org i te n’informarem.