Mou-te i canviarem el món

Contra el treball infantil #JoTrioComerçJust

7 Juny 2021

2021 ha estat nomenat per Nacions Unides com a Any Internacional per a l’Eliminació del Treball Infantil, de manera que la celebració d’aquest 12 de juny, Dia Internacional contra el Treball infantil, és especialment destacada.

Segons les últimes dades de l’Organització Internacional del Treball, 152 milions de nens i nenes treballen en el món, i gairebé la meitat (73 milions) realitza treballs perillosos. (És important destacar que aquestes xifres podrien ser majors, ja que el treball infantil en moltes ocasions és una realitat invisible i difícil de mesurar).

7 de cada 10 menors que treballen ho fan en l’agricultura, ramaderia o pesca; el 17% ho fan en el sector de serveis i el 12% en la indústria, en particular la mineria.

Molts dels productes que consumim de manera quotidiana (cafè, xocolata, sucre, roba i altres articles tèxtils, cereals …) amaguen explotació laboral de nens i nenes.

Sumar-se al Comerç Just és una manera d’actuar davant aquesta realitat, ja que l’absència d’explotació infantil és un dels principis essencials que han de complir totes les seves organitzacions.

Des de les organitzacions membre de la Coordinadora Estatal de Comerç Just recolzem la campanya “Contra el treball infantil, jo trio Comerç Just” i us convidem a participar en les xarxes socials de diferents maneres:

1- Descarrega el cartell Contra el treball infantil, trio Comerç Just, imprimeix-lo i fes-te una foto amb ell i/o amb algun producte de Comerç Just. Publica-ho a les xarxes socials amb l’etiqueta #JoTrioComerçJust.

2- Imprimeix la versió per pintar del cartell Contra el treball infantil, trio Comerç Just, decora-ho i fes-te una foto amb ell. Publica-ho a les xarxes socials amb l’etiqueta #JoTrioComerçJust.

O si ho prefereixes, pots fer un dibuix lliure en aquesta plantilla i publicar-lo a xarxes socials amb l’etiqueta #JoTrioComerçJust.

Anima’t i mostra en les xarxes teu compromís amb el treball infantil i el Comerç Just!

¡Entre totes tot!

Inscriu-te en el nostre butlletí i comença a viure amb una solidaritat activa.​

Entre totes, tot!

Uneix-te a Setem per a ser partícip de les nostres campanyes i iniciatives. Construïm un món més just!

X