Apropar-se al Sud: la nova formació sobre desigualtats Nord-Sud globals de SETEM Catalunya

18/abr./2024 | Camps, Formació, Notícia

  • A través de 5 sessions teòrico-pràctiques i presencials a la ciutat de Barcelona, la formació té l’objectiu d’analitzar i abordar les desigualtats existents entre el països del Nord i el Sud Global.
  • El preu de la formació completa és de 50€, amb la possibilitat de realitzar sessions individuals.

El proper 11 de maig i fins el 15 de juny de 2024, a l’Espai Jove Girapells (Barcelona), SETEM Catalunya dona el tret de sortida a la nova formació Apropar-se al Sud. A través de 5 sessions teòrico-pràctiques, la formació té l’objectiu d’analitzar i abordar les desigualtats existents entre el països del Nord i el Sud Global.

L’actual sistema econòmic que governa les polítiques internacionals produeix grans desigualtats socials a escala global, amb un impacte significatiu en la vida de milions de persones a tot el món i en el planeta, amb unes causes que interconnecten les poblacions d’arreu del món, en una societat cada vegada més globalitzada.

En aquesta formació, explorarem les arrels d’aquestes desigualtats, examinarem les seves conseqüències i reflexionarem sobre possibles alternatives per promoure models econòmics, polítics, socials i culturals més equitatius i sostenibles amb la vida de les persones i del planeta.

La formació Apropar-se al Sud analitzarà i reflexionarà sobre diferents temàtiques, amb l’objectiu d’entendre les arrels de les desigualtats Nord-Sud i les seves conseqüències en la vida de les persones, així com reflexionar sobre alternatives tant individuals com col·lectives per promoure un canvi cap a un món més equitatiu i sostenible.

Per què hi ha un Nord? Per què hi ha un Sud?
11 de maig | 12:00h-13:30h
A càrrec de: Anna Rodríguez Casadevall

Privilegi blanc i racisme
18 de maig | 10:30h-12:00h
A càrrec de: Susan Kalunge

Ets humil culturalment?
25 de maig | 10:30h-12:00h
A càrrec de: Rosa Cardús

Feminismes
15 de juny | 10:00h-11:30h
A càrrec de: Anna Mir

Fotografia responsable
15 de juny | 12:00h-14:00h
A càrrec de: Marta Salvador

El preu de la formació completa és de 50€, amb la possibilitat de realitzar sessions individuals.