Mou-te i canviarem el món

7 de setembre: Campanya Virtual per defensar els drets laborals a Filipines!

1 Setembre 2021

A Filipines, les treballadores continuen suportant el pes de la pandèmia, ja que milers de persones perden la feina i altres fonts d’ingressos cada dia, mentre que d’altres continuen corrent el risc de contagiar-se COVID-19 com a treballadores de primera línia

Diversos grups passen a l’acció el 7 de setembre, ja que es compleix el 6è mes des de la Massacre del Diumenge Sagnant a Tagalo del Sud, on 9 activistes van ser assassinades i 4 persones més arrestades.

Com pots participar en la campanya?

A. Fes-te una foto individual o en grup amb un cartell amb qualsevol de les frases següents i penja-la a les xarxes socials. Utilitza els hashtags #StopTheAttacks #WorkersFightBack

– Atureu els atacs!

– Traíeu les vostres mans dels sindicats a Filipines!

– Allibereu a les sindicalistes!

– Justícia per a totes les víctimes de matances extrajudicials.

– Justícia per les 56 treballadores i defensores dels drets laborals assassinats sota Duterte!

– L’unionisme és un dret!

– Defensem els drets laborals! Defensem la dignitat humana!

Envieu les vostres fotos perquè puguin republicar-les a la seva pàgina de Facebook https://www.facebook.com/lardnetph 

També pots utilitzar aquests cartells ja preparats, o compartir-los a les xarxes socials utilitzant els #. 

B. Uneix-te i mostra el teu suport i solidaritat a l’acció en línia “Stop the Attacks! Workers Fight Back” el 7 de setembre, a les 13h (les 19h a les Filipines).

Pots registrar-te aquí.

També podràs veure la transmissió en directe de l’acció a la pàgina de Facebook de les organitzadores.

Context sobre la campanya:

A Filipines, les treballadores continuen suportant el pes de la pandèmia, ja que milers de persones perden la feina i altres fonts d’ingressos cada dia, mentre que d’altres continuen corrent el risc de contagiar-se COVID-19 com a treballadores de primera línia.

Aquests reptes s’agreugen encara més amb la intensificació de la repressió i els atacs contra les treballadores i els drets humans.

Per cinquè any consecutiu, Filipines va tornar a ser etiquetada per la Confederació Sindical Internacional (CSI) com un dels deu pitjors països per les treballadores. L’Informe de l’índex Global de la CSI va assenyalar la tendència predominant de restringir els drets de les treballadores mitjançant violacions del dret a la negociació col·lectiva, retenció del dret de vaga i exclusió de les treballadores dels sindicats.

L’informe va assenyalar que les sindicalistes i defensores dels drets laborals estan sent assassinats per així silenciar-les, evitant que s’organitzin i impulsin el benestar de les treballadores. Mentrestant, el Centre pels Drets Sindicals i Humans (CTUHR) ha documentat 56 víctimes de matances entre les quals hi ha treballadores, sindicalistes i defensores dels drets laborals. 31 sindicalistes i defensores dels drets laborals també continuen detingudes.

Una altra causa d’alarma és l’etiquetatge, l’assetjament i la intimidació perpetrats per les forces estatals. Les sindicalistes són contínuament  perseguides a les seves llars i llocs de treball per obligar-les a desafiliar-se dels seus sindicats.

Per tots aquests motius, diversos grups passen a l’acció el 7 de setembre, ja que es compleix el 6è mes des de la Massacre del Diumenge Sagnant a Tagalo del Sud, on 9 activistes van ser assassinades i 4 persones més arrestades.

Mig any després, la injustícia encara preval, ja que ningú de les forces estatals implicades en les batudes simultànies ha assumit responsabilitats, i 3 de les 4 persones detingudes continuen a la presó.

La Xarxa de defensores dels drets laborals, Centre per als Drets Sindicals i Humans (CTUHR), Institut de Salut, Seguretat i Desenvolupament Laboral (IOHSAD), Institut Ecumènic per a l’Educació i la Investigació Laborals (EILER), Crispin B. Beltran Resource s’uneixen a les sindicalistes, treballadores i companyes defensores dels drets laborals en els seus esforços per fer ressó de la campanya contra les violacions dels drets laborals i humans a les Filipines i en la seva crida per justícia i rendició de comptes.

La Xarxa de defensores dels drets laborals, en línia amb això, demana el suport i la solidaritat d’altres sectors i companyes defensores dels drets en altres països, per assenyalar el govern de Duterte i totes les seves violacions drets laborals i humans.

¡Entre totes tot!

Inscriu-te en el nostre butlletí i comença a viure amb una solidaritat activa.​

Entre totes, tot!

Uneix-te a Setem per a ser partícip de les nostres campanyes i iniciatives. Construïm un món més just!

X