Mou-te i canviarem el món

Representants de la Campanya Banca Armada intervenen al Parlament de Catalunya a la Comissió d’Acció Exterior, Transparència i Cooperació

6 maig 2022

La Campanya Banca Armada va participar ahir a la Comissió d’Acció Exterior, Transparència i Cooperació del Parlament de Catalunya. Hi van comparèixer Edu Aragón, tècnic i investigador del Centre Delàs, Gemma Amorós, tècnica de SETEM Catalunya i investigadora del Centre Delàs i Sergi Salavert, coordinador de l’Observatori de les Finances Ètiques i membre de FETS. 

L’objectiu de la compareixença era fer arribar la tasca de la Campanya i promoure la coherència de polítiques públiques, posant en coneixement la tasca de recerca sobre el finançament de les armes desenvolupada pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

Vam explicar com les institucions financeres, asseguradores, fons de pensions i d’inversió s’involucren en el finançament d’empreses productores d’armes que impulsen l’armamentisme, la militarització i la securitització de les nostres societats, possibilitant així respostes militaritzades i securitzadores als conflictes  existents. En especial, es va parlar del darrer informe publicat: Informe 48 del Centre Delàs: Finançament de les armes de la guerra del Iemen. Anàlisi del finançament de les empreses d’armes que han exportat a Aràbia Saudita i Emirats Àrabs Units (2015-2019).

Des de la Campanya, creiem que iniciatives com aquesta poden afavorir que des de les administracions públiques catalanes es contempli la possibilitat d’estudiar les mesures de desvinculació de la Banca Armada, mentre s’analitzen les possibilitats de fer ús de les finances ètiques, promovent així l’apropament de les finances ètiques a les administracions públiques.

Podeu recuperar la compareixença sencera al Parlament en aquest enllaç.

¡Entre totes tot!

Inscriu-te en el nostre butlletí i comença a viure amb una solidaritat activa.​

Entre totes, tot!

Uneix-te a Setem per a ser partícip de les nostres campanyes i iniciatives. Construïm un món més just!

X