FAQS

Algunes preguntes freqüents quan m’apunto a un Camp de Solidaritat

 

 

 

1. Puc escollir el Camp o la destinació on vull apuntar-me?

En el programa anual de Camps de Solidaritat hi consta una breu descripció de cada camp per orientar-te en les teves preferències. Et designarem un dels Camps de la teva elecció en funció de les característiques de l’organització d’acollida, de la composició del grup i de la conversa que haurem mantingut amb tu. És important que tinguis flexibilitat a l’hora d’acceptar un destí o un altre.

2. És obligatòria la formació? En què consisteix?

La formació prèvia al viatge és una etapa essencial en l’experiència d’un Camp de Solidaritat. Tots els voluntaris i les voluntàries participen en el curs Apropar-se al Sud. Aprendreu sobre relacions internacionals, realitzareu tallers de cohesió de grup i aprendreu sobre temes diversos com els drets humans, l’economia social i solidària o com fer ús de les xarxes socials per compartir la vostra experiència!

 

3. Haig de buscar el bitllet d’avió pel meu compte?

No. Els bitllets d’avió de tots els participants els tramita una agència de viatges que s’ocupa de tota la gestió i respón a qualsevol incidència que pugui sorgir durant els trasllats. Aquesta fórmula permet un millor control dels grups i us ofereix la possibilitat de fraccionar el pagament del bitllet. També teniu garantida la resolució d’incidències mitjançant l’habilitació d’un telèfon d’emergències exclusivament per als grups de CAMPS de SETEM. 

4. Puc inscriure’m amb la meva parella, amb un grup d’amics o amb tota la família?

La majoria de persones que s’inscriuen ho fan de manera individual. El període de formació, previ al viatge, permet que el grup es vagi coneixent i cohesionant gradualment. El fet que en un mateix grup coincideixin persones que no es coneixen, però que comparteixen un mateix objectiu, fa que el grup s’enriqueixi amb punts de vista i aportacions diferents. Algunes persones, però, vénen a SETEM amb la seva parella o amb algun amic o amiga. Si tens interès a apuntar-te conjuntament amb la teva parella/amic/amiga en el mateix grup és important que ens ho comuniqueu abans. Si sou una família i voleu viatjar tots junts, demaneu-nos informació ja que hi ha la possibilitat de participar plegats en el mateix Camp.

 

5. Amb quins criteris es formen els grups amb les persones admeses?

Els criteris d’agrupació de les persones en diferents Camps tenen a veure amb la creació de grups més o menys homogenis pel que fa a l’edat, equilibrats pel que fa a la formació dels participants i coherents pel que fa a les motivacions del Camp.

6. Hi ha un període preferent d’inscripcions?

Les inscripcions, en general, s’obren al gener i finalitzen durant el mes d’abril. Només en casos excepcionals, SETEM podrà admetre i realitzar entrevistes a nous participants fora d’aquestes dates fins a una setmana abans de l’inici del curs de formació en cas que algun Camp disposi d’alguna plaça lliure o es produeixi alguna baixa.
De tota manera, els grups es van conformant a mesura que anem fent les entrevistes i convé que inicis el procés el més aviat possible per garantir la teva participació a un dels Camps de la teva elecció.

 

7. M’hauré de fer una assegurança de viatge?

SETEM compta amb una assegurança per a tots els seus voluntaris i voluntàries des de l’inici de la formacio. Durant les dates de l’estada al Sud també disposaràs d’una assegurança d’assistència mèdica en viatge, tant per a accidents com per a malaltia, en el país on es desenvoluparà el Camp de Solidaritat. SETEM realitzarà la tramitació d’aquestes assegurances, tu no t’has de preocupar de res.

8. Què farem durant el Camp?

És molt important comprendre que no anem a “ajudar”, en cap cas podrem canviar el món en tres o quatre setmanes, el nostre objectiu és el de conèixer, compartir i sobretot aprendre, sempre mostrant respecte pels valors locals, interès pel treball de qui ens acull i una disposició oberta i participativa en tot moment.

 

9. Hi haurà una persona responsable de SETEM al grup?

Sí. A cada grup hi haurà un coordinador/a de grup, formada per SETEM que acompanya el grup des de l’inici de la formació i durant l’estada al Sud.

10. Quines despeses haig de preveure?

Els participants han d’assumir les despeses d’inscripció, bitllet d’avió i manutenció al país d’acollida. Les despeses varien considerablement segons la destinació (preu de bitllet d’avió) i les organitzacions d’acollida, és per això que durant les xerrades informatives i les entrevistes personals facilitarem tota la informació detallada perquè escolliu el Camp que més s’ajusti als vostres interessos.
Si abans de venir a una sessió informativa tens alguna consulta concreta, si us plau envia’ns un correu a: camps@setem.org.