Destinacions

Cada estiu, SETEM Catalunya ofereix un programa de Camps de Solidaritat a diferents països de l’Àfrica, l’Amèrica Llatina i l’Àsia.

Durant l’entrevista personal amb l’equip de preparació dels Camps de SETEM, et demanarem que ens assenyalis en quins Camps t’agradaria participar. Una vegada finalitzat el procés de selecció i entrevistes et designarem un dels Camps de la teva elecció en funció de les característiques de l’organització local, de la composició del grup i de les expectatives que hagis manifestat durant l’entrevista.

És important que tinguis certa flexibilitat a l’hora d’acceptar un destí o un altre, ja que el més important en aquesta experiència no és tant el lloc ni el país on aniràs, sinó l’oportunitat de conèixer de prop una realitat diferent de la que vius habitualment i fer-ho de la mà d’una organització a través de l’acolliment dels seus membres i de les famílies que hi estan més vinculades.

ARGENTINA

Movimiento Campesino de Santiago del Estero Vía Campesina (MOCASE VC). La seva lluita es focalitza en: El dret a la terra i a l’aigua dels camperols. Exigeixen una Reforma Agrària beneficiosa per al camperol que col·lectivitzi la terra.

  • La sobirania alimentària.· La memòria històrica i l’educació popular a través de l’Escola de la Memòria Històrica, l’Escola d’Agroecologia, de la UNICAM. · La salut i l’educació sanitària a les comunitats i la lluita en contra dels agro-negocis. · La tornada al camp dels joves dels barris perifèrics de les grans ciutats, els quals els ofereixen poques possibilitats. En definitiva, té com a objectiu últim retornar la dignitat als camperols i donar-los mecanismes per defensar les seves terres i famílies dels grans empresaris. Del 20 de juliol al 20 d’agost.

 

MÈXIC – CHIAPAS

Unión MAJOMUT: (Unión de productores Orgánicos Beneficio Majomut) Organització que agrupa unes 1500 sòcies, famílies de productores i de cafè de més de 30 comunitats indígenes de les ètnies tzotzil i tzeltal de la regió dels Alts de Chiapas.

Neix el 1981 amb l’objectiu de millorar les condicions de vida de les comunitats a través de la producció, transformació i comercialització de cafè orgànic i altres productes, en l’àmbit local i regional, procurant alhora la seguretat alimentària, conservant el medi ambient, i on totes i tots participen de manera democràtica en la presa de decisions de l’organització.

Pot ser al juliol o a l’agost.

 

BRASIL

Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra: organitzat en 24 dels 26 Estats del Brasil, present a les cinc regions del país, l’MST és un moviment d’activisme polític i social fundat l’any 1984 amb tres objectius principals: la lluita per la terra, la lluita per la reforma agrària (distribució de terres) i la transformació social.

Fins a la data, MST ha aconseguit conquistar la terra per a prop de 350.000 famílies brasileres mitjançant la lluita i l’organització dels treballadors rurals.

Durant el mes d’agost.

 

ÍNDIA

BHAKAR és una organització que treballa principalment en els següents àmbits:

AGRICULTURA: ajuda als agricultors i grangers a la recuperació de terres i desenvolupament rural en formació d’agricultors i grangers en noves tècniques agrícoles.

EDUCACIÓ: programa d’ajuda a la dona, mediació i conciliació amb temes de violència de gènere i separacions, grups d’artesania (microcrèdits) i grups d’autoajuda i educació sexual i col·laboració en creació d’escoles.

SALUT: distribució de medicaments a preus assequibles i col·laboració de CAPs, potabilitat de l’aigua i en un futur una residència de gent gran (on viu en Devendra).

ECOLOGIA: plantació d’espècies, Clean India (programa per mantenir netes les platges turístiques i construcció de petites preses per aprofitar l’aigua en períodes de sequera.

Durant el mes d’agost.