Sobirania Alimentària

Denunciem les injustícies i la insostenibilitat del sistema agroalimentari global i visibilitzem i ajudem a enfortir les alternatives existents en el marc de la Sobirania alimentària i l’Economia Social i Solidària.

La campanya té els següents objectius:

  • Denunciar la impunitat corporativa i governamental vers les vulneracions de drets fonamentals produïts al llarg de la cadena de subministrament de les treballadores del sector alimentari. Dotar aquesta denúncia d’una mirada Sud-Nord Globals, amb particular atenció a les afectacions sobre les comunitats locals, les persones treballadores i els impactes ambientals.
  • Fer d’altaveu de les persones defensores de drets humans i ambientals tant al Sud com al Nord Globals.
  • Fer visibles les alternatives agroecològiques en el marc de l’economia social i solidària al nostre territori i les alternatives pròpies basades en les realitats socioculturals de les comunitats del Sud.
  • Educar i generar espais d’aprenentatge, reflexió i acció, des de les aules d’institut fins a l’activisme universitari.
  • Treballar perquè les administracions públiques prioritzin criteris ètics tant a nivell social com ambiental en la contractació de béns i serveis alimentaris.

 

Per a conèixer més detalladament el treball de la Campanya visita el seu web.