Adhesió al manifest per aturar la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030

19/nov./2021 | Notícia

SETEM Catalunya, ens adherim al manifest impulsat per la Plataforma Stop JJOO per aturar la candidatura Barcelona-Pirineus 2030. L’escrit, signat per més de 40 personalitats dels Pirineus, i diverses entitats, exigeix la retirada immediata de la candidatura, l’enterrament definitiu del projecte i que les inversions públiques es destinin a cobrir les necessitats del territori.

El manifest remarca que el Pirineu té una gran dependència del turisme. Tanmateix, aquest sector té elevada precarietat laboral, temporalitat i salaris baixos. Per aquesta raó, cal una aposta per diversificar l’economia, potenciant la producció agrària ecològica i l’artesania, per exemple, que ofereixi feines estables i amb salaris més alts.

El manifest també exigeix inversions per millorar l’oferta educativa, els serveis sanitaris especialitzats, el transport públic, les xarxes de telecomunicacions i la connexió entre pobles i valls.

En un context de crisi climàtica, en el qual les valls cada cop depenen més i més de la neu artificial, invertir en els Jocs Olímpics d’Hivern va en contra de les necessitats i prioritats del territori.

Podeu llegir i adherir-vos al manifest aquí.