“Guerra, crisi… xoc? Respostes transformadores des de l’activisme social” Conversa amb l’Olga Rodríguez i en Jordi Calvo Rufanges

21/Oct/2022 | Noticia

El 16 de novembre de 2022, a les 19:00h, celebrem l’acte de llançament del curs Artivisme per a la transformació social 2.0 – Campanya Banca Armada amb la conferència «Guerra, crisi… shock? Respostes transformadores des de l’activisme social» amb l’Olga Rodríguez, periodista, investigadora i escriptora especialitzada en drets humans i Orient Mitjà, coguionista de la recent pel·lícula «En los márgenes»; i en Jordi Calvo Rufranges, investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, qui presentará l’estudi Radiografia de la banca armada a la Comunitat Valenciana, del qual és coautor.

A continuació, es donarà pas al “fòrum d’experiències” a on representants d’algunes de les iniciatives convidades exposaran les seues propostes impulsades des de l’organització social per posar en valor el paper de l’activisme i l’acció noviolenta com a eines de transformació social. Entre les iniciatives que participaran al fòrum d’experiències trobareu a: Red EnClau (finances alternatives), Antimilitaristes-MOC (desobediència civil i acció noviolenta); Mujeres, voces y resistencias (colectiva feminista i antirracista); Esenciales / ILP Regularització Ya! (drets de les persones migrants); PAH València (dret a l’habitatge); Fridays for Future València (moviment juveni per la justícia climàtica i social); Amnistía Internacional València (sobre el dret a la protesta).

Aquesta acció s’emmarca en el projecte «De la banca armada a la banca ètica. Fase IV: Per una ciutadania i una universitat pública sensibilitzada i mobilitzada pel foment de la pau i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible a la Comunitat Valenciana», finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat democràtica de la Generalitat Valenciana.

Podeu veure la gravació de l’acte de llançament del curs al nostre canal de Youtube!