Aquí pots trobar les últimes revistes i publicacions generades per SETEM

En aquesta secció trobaràs aquelles notícies d'interès generades per SETEM i totes les notícies que generen les iniciatives i campanyes que SETEM recolza i dóna un valor especial.

 • 11/06/2014

  Estafades: Els salaris de pobresa de les treballadores del sector tèxtil de l'Est d'Europa i Turquia

  Investigació exhaustiva de la Campanya Roba Neta que inclou entrevistes realitzades a més de 300 treballadores del sector tèxtil de 10 països d'Europa de l'Est i Turquia. Aquesta regió és un important centre de producció del consum de la Unió Europea ja que aproximadament la meitat de la roba importada es fabrica a Europa de l'Est. L'informe reflecteix que els països exsoviètics funcionen com a pati del darrere de la indústria tèxtil proporcionant mà d'obra barata a les marques i empreses de roba de l'Europa occidental.

  Veure Document | Mida 4.5 MB

 • 31/03/2014

  Salaris dignes. El salari que paguen les marques a les persones que confeccionen la nostra roba és suficient com per pagar-se la vida?

  La Campanya Roba Neta, que coordina SETEM a l'Estat Espanyol, presenta "Salaris Dignes", un estudi en profunditat sobre el que estan fent 50 de les marques més importants d'Europa, entre elles tres espanyoles (Desigual, Mango i Inditex) per garantir que les treballadores que elaboren les peces que venen rebin un salari digne. Aquest estudi demostra la distància que es troben les empreses per garantir aquest dret fonamental.

  Veure Document | Mida 2.6 MB

 • 11/07/2013

  Texans sense respiració: Riscos per a la salut en les fàbriques de denim de la Xina

  Informe de la Campanya Roba Neta, IHLO, SACOM i War on Want. Fàbriques xineses estan utilitzant el sandblasting en els pantalons texans malgrat estar prohibit. Activistes de tot el planeta exigeixen una acció urgent dels governs i les empreses per acabar amb l'ús continuat de sandblasting i de qualsevol tipus de procés insegur de desgastat de pantalons texans. Informe en anglès.

  Veure Document | Mida 4.8 MB

 • 19/07/2012

  Revista SETEM 21. Teixint una altra economia. Català.

  Una economia més justa, democràtica i sostenible ja existeix: l'Economia Social i Solidària
  Malgrat els temps negres que vivim, nombroses experiències a tot el món demostren que és possible fer una economia basada en les necessitats de les persones i en valors com la justícia i la participació. Compta amb un article a fons de Jordi Garcia (Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya), cara cara entre Xavier Carbonell (Mango) i Juan Ruiz (Teixidors) i l'experiència d'èxit de la organització Faces Do Brasil, entre d'altres.

  Veure Document | Mida 4.2 MB

 • 05/07/2012

  Mirades globals per a una altra economia

  La publicació analitza la situació actual de l'economia mundial i plantega l'alternativa de l'economia solidària. El llibre ens submergeix en la història de quinze experiències d'economia solidària, que relaten pràctiques d'èxit: cinc d'africanes, cinc americanes i cinc de l'Estat espanyol. Ha estat realitzada amb la col·laboració de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional (AECID).

  Veure Document | Mida 6.5 MB