Eduard Ballester

16/06/2011

SETEM Catalunya

"Els Camps de Solidaritat permeten veure altres situacions de vida, posar cara als números de la pobresa, sentir empatia amb el que està passant, entendre-ho una mica. A la Índia hi ha molts contrastos: nosaltres vam estar en una escola rural enmig de la natura veient com treballaven amb els nanos.

Ens trobàvem una realitat molt dura. La part més amable era l’escola rural. A la ciutat acompanyaves l’assistent social a fer la seva feina.

Compartir aquesta experiència va fer molt perquè encara ens seguim veient. Ens trobem cada cert temps i també ens fem trucades per veure com estem, som amics. El grup que es va crear al Camp és gent que saps que no et fallarà, que et pot entendre, i amb qui pots compartir les teves inquietuds socials, perquè han tingut aquesta experiència, l’entenen i la recorden, i també, d’alguna forma, els va canviar la vida.

Van ser unes experiències molt enriquidores i em van canviar la perspectiva de moltes coses."

Eduard Ballester, participant als Camps de Solidaritat

L’Eduard és director de la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament (FCONGD) on treballa des del 2000. L’any 1995 va participar en un Camp de Solidaritat de SETEM a l’Índia amb la seva dona. Amb Veterinaris sense Fronteres va anar a l’Amèrica Central al 1994.

Testimoni extret de la publicació 'La taca d’oli. 20 anys de Camps de Solidaritat: impacte a la societat catalana’