Cristina Xalma

16/06/2011

SETEM Catalunya

"Des d’abans d’anar als Camps volia entendre per què el món funciona així, per què el fet de néixer a un lloc o a un altre et condiciona la vida, per què existeixen rics i pobres, i anar als camps em va aguditzar aquesta sensibilitat. Mentre hi hagi coses que estiguin malament un dels motors vitals ha de ser la capacitat d’indignació, de ser sensible a la injustícia i que aquesta et remogui.

Utilitzo el meu vessant de ciutadana de forma activa participant a les manifestacions o concentracions que lluiten per les causes que defenso. També faig servir el meu vessant com a votant, perquè el meu vot serveixi per donar suport a aquelles opcions que jo crec que permeten transformar aquesta realitat.

Per transmetre determinats missatges en una classe és important haver viscut aquest tipus d’experiència. Així també, a la meva feina actual m’adono que el tipus de relació que tinc amb la gent del Sud és molt més fluida, més pròxima, i sóc capaç de captar determinades sensibilitats culturals perquè les he viscut i compartit amb ells."

Cristina Xalma, participant als Camps de Solidaritat

La Cristina treballa a la Secretaria General Iberoamericana. Aquesta professió la combina amb d’altres activitats relacionades amb l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, principalment d’Amèrica Llatina: la seva passió. Va realitzar tres Camps de Solidaritat (dos com a coordinadora) a Guatemala els anys 1996, 1998 i 1999.

Testimoni extret de la publicació 'La taca d’oli. 20 anys de Camps de Solidaritat: impacte a la societat catalana’