Jordi Serra

14/04/2011

SETEM Catalunya

"Si no hagués passat pels Camps de Solidaritat no seria la mateixa persona. No és una cosa que et canvia la vida, però sí que ha estat molt influent. Abans d’anar al Camp jo era una persona amb inquietuds polítiques, però el fet de veure aquesta realitat, aquesta lluita, em va empènyer a implicarme molt més. L’estada a São Paulo i l’MST van marcar profundament el meu compromís polític.

La visita a Pere Casaldàliga durant el Camp de Solidaritat va resultar un fet fonamental pel seu compromís social i personal. La trobada amb Pere Casaldàliga va ser un fet decisiu per tot el que he fet posteriorment. Jo, un jove del primer món, li vaig preguntar què havíem de fer nosaltres per a lluitar contra la injustícia. Ell va contestar que el primer que cal fer és prendre una opció clara, radical i definitiva. Aquestes són les paraules que m’han acompanyat i que marquen la meva vida.

A partir d’aquell moment, vaig prendre un compromís de vida sense mitges tintes, sense acomodar-me. El Camp em va ajudar a fer aquest compromís i a ser consequ?ent."

Jordi Serra, participant a un Camp de Solidaritat

En Jordi té 42 anys, és casat i pare de quatre fills. És treballador social de formació. Forma part de la direcció nacional d’ERC i és el responsable del partit a la Catalunya Central. És regidor a l’ajuntament de Roda de Ter i conseller comarcal d’Osona. També treballa com a responsable de serveis socials a l’Associació Catalana de Municipis. En Jordi va anar a Brasil l’any 1992 amb el Camp de Solidaritat de SETEM.

Testimoni extret de la publicació 'La taca d’oli. 20 anys de Camps de Solidaritat: impacte a la societat catalana’