Aquí trobaràs les nostres darreres publicacions i la revista SETEM.

 • 28/10/2014

  Vents de canvi: El poder de la compra pública per millorar les condicions laborals de la indústria electrònica mundial

  Aquest informe analitza la situació del sector pel que fa a la salut i seguretat laboral i la llibertat de sindicació, amb exemples de Corea del Sud i la Xina. Hi ha moltes maneres d'enfrontar-se a aquesta realitat: fomentar la informació i l'organització de les persones treballadores, fer que governs dels països productors respectin les lleis laborals, etc. La compra pública socialment responsable és una eina nova –i encara poc aplicada– que permet que les institucions, com a consumidores finals, aprofitin el poder de compra per influir sobre el mercat.

 • 07/10/2014

  La indústria electrònica, en el punt de mira. Informe complet (anglès)

  L'estudi "La indústria electrònica, en el punt de mira. El poder de la compra pública per millorar les condicions laborals en la cadena de subministrament" examina com funciona el complex sistema de producció del sector de l'electrònica, realitza un extens mapatge dels seus actors claus i països productors i analitza el poder de la compra pública per canviar les condicions d'explotació laboral en la indústria. En anglès.

  Veure Document | Mida 1.3 MB

 • 07/10/2014

  La indústria electrònica, en el punt de mira. Resum executiu.

  L'estudi "La indústria electrònica, en el punt de mira. El poder de la compra pública per millorar les condicions laborals en la cadena de subministrament" examina com funciona el complex sistema de producció del sector de l'electrònica, realitza un extens mapatge dels seus actors claus i països productors i analitza el poder de la compra pública per canviar les condicions d'explotació laboral en la indústria.

  Veure Document | Mida 591.1 KB

 • 11/06/2014

  Estafades: Els salaris de pobresa de les treballadores del sector tèxtil de l'Est d'Europa i Turquia

  Investigació exhaustiva de la Campanya Roba Neta que inclou entrevistes realitzades a més de 300 treballadores del sector tèxtil de 10 països d'Europa de l'Est i Turquia. Aquesta regió és un important centre de producció del consum de la Unió Europea ja que aproximadament la meitat de la roba importada es fabrica a Europa de l'Est. L'informe reflecteix que els països exsoviètics funcionen com a pati del darrere de la indústria tèxtil proporcionant mà d'obra barata a les marques i empreses de roba de l'Europa occidental. En castellà.

  Veure Document | Mida 4.5 MB

 • 08/05/2014

  Estudi 'Sí que hi ha alternatives. Experiències de Comercialització Justa a Catalunya"

  La publicació és una revisió de 10 experiències de Comercialització Justa, 9 d’elles ubicades a Catalunya i una iniciativa convidada francesa. Avui en dia, les fronteres entre el Nord i el Sud es desdibuixen i és aquí on apareix aquest nou concepte de Comerç Just més ampli que denominem Comercialització Justa.

   

   

  Veure Document | Mida 5.0 MB