Consulta aquí les darreres notes de premsa.

 

Per contactar amb Comunicació, escriu-nos a comunicacio@setem.org o truca'ns al 934415335 ext. 103.

Notes de premsa

 • 31/01/2020

  Arriba el #MSC2020 per centrar el debat en les lluites compartides entre el Sud Global i el Nord

  El Mobile Social Congress (MSC) celebrarà la seva cinquena edició els dies 24, 25 i 26 de febrer a Barcelona. El Congrés, organitzat com cada any per SETEM Catalunya amb la col·laboració de diverses entitats i administracions, constarà de diverses taules de debat i activitats entorn als impactes socials i ambientals de la indústria tecnològica. En l’edició d’enguany es vol oferir una visió sobre les lluites compartides entre el Sud Global i Nord en el sector de la indústria electrònica, afavorint una perspectiva general en les vulneracions i els obstacles que genera la indústria electrònica de manera connectada i comuna.

  Així doncs, aquest MSC2020 se centrarà en les vulneracions de drets humans i en els impactes ambientals que genera el model de producció i consum de la indústria electrònica de manera comuna al Sud Global i Nord, i en la transversalitat i el diàleg mutu entre diferents moviments associatius i sindicals que reivindiquen un altre model que posi els drets humans al centre.

   

 • 04/11/2019

  LA TÈXTIL 'UNIQLO' OBRE NOVA BOTIGA A BARCELONA MENTRE SEGUEIX VULNERANT ELS DRETS DE LES SEVES TREBALLADORES

  Mentre la multinacional japonesa Uniqlo continua amb la seva expansió internacional i obre demà dimecres una nova botiga a l'Avinguda Diagonal, (la tercera a Barcelona -el passat 17 d'octubre va obrir la primera a Madrid-), SETEM Catalunya, a través de la Campanya Roba Neta, denuncia que la marca segueix vulnerant els drets i les reivindicacions de les persones que confeccionen les seves peces de roba.

  Nota de premsa íntegra 

   

  Veure Document | Mida 11.7 MB

 • 26/09/2019

  SETEM exigeix una compra pública responsable d’electrònica a les Universitats catalanes

  ‘Universitats en acció’ es el nom de la campanya de mobilització que SETEM Catalunya llença avui amb l’objectiu de garantir la compra pública responsable d’electrònica a les Universitats. L’acció principal d’aquesta campanya és sol·licitar a les comunitats universitàries –alumnat, ex alumnat, PAS i professorat – que es mobilitzin per tal que les universitats públiques catalanes, mitjançant el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), formin part de la FundacióElectronics Watch, la primera organització independent que treballa per millorar les condicions laborals de la indústria electrònica mitjançant el monitoratge amb la participació activa de les persones treballadores i el poder de la compra pública.

  Llegeix la nota de premsa íntegra

   

  Veure Document | Mida 0 Bytes

 • 24/04/2017

  Quatre anys després de l’esfondrament del Rana Plaza poques coses han canviat per a les treballadores de Bangladesh

  La Campanya Roba Neta insta tots els grups parlamentaris de l’Eurocambra a donar suport a la resolució que serà sotmesa a votació en el ple del Parlament Europeu el pròxim 27 d’abril per promoure un major control de les cadenes de subministrament i una major protecció dels Drets Humans en la indústria tèxtil.

   

  Ndp completa aquí.

 • 12/04/2017

  S'inaugura el Mobile Social Congress, l'esdeveniment que denuncia el model electrònic depredador i proposa alternatives justes

  (Barcelona, 28 de febrer de 2017) Aquest matí s'ha inaugurat el Mobile SocialCongress al Pati Manning, la iniciativa que va néixer l’any 2016 com a alternativa al Mobile World Congress (MWC), el gran esdeveniment que acull anualment la ciutat de Barcelona però que oculta les cares controvertides de la indústria del mòbil. El MWC obvia els impactes socials i ambientals de la producció de telèfons intel·ligents i altres equipaments electrònics en diferents parts del món, ja que està basat en la maximització de beneficis de les empreses i en el creixement incessant del sector fortament globalitzat.

  Ndp i dossier sencer aquí.