L'objectiu de la nostra feina en Compra Pública Socialment Responsable és promoure la incorporació de criteris de responsabilitat social a la contractació de determinats subministraments de les institucions públiques.

Facilitem un Grup de Treball de Compra Pública Socialment Responsable en què hi participen regularment l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. A les reunions del grup portem coneixements en matèria de criteris socials relacionats amb les nostres campanyes d’electrònica, roba, banca i productes alimentaris de comerç just internacional, per tal que la compra pública no contribueixi a l’explotació i les injustícies socials.

En l’àmbit de l’electrònica SETEM Catalunya va impulsar, juntament amb sis altres organitzacions europees, la creació d’Electronics Watch (EW). Electronics Watch és una fundació que proporciona al sector públic un monitoratge independent de les condicions de treball a les fàbriques dels productes electrònics que contracta, i en combina el poder de compra per a una major incidència per a fomentar el treball decent en el sector. Actualment formem part de l’equip d’EW, concretament com a representants de país per promoure les adhesions de més institucions públiques a la Fundació.

Foto: Organigrama d'Electronics Watch