El Centre d’Estudis per la Pau  JM Delàs, Federación SETEM, RETS, Justícia i Pau i el Observatori del Deute en la Globalització (ODG) són els promotors de la Campanya Banca Armada, una iniciativa que va néixer per denunciar públicament les institucions bancàries que financen la indústria militar, amb l’objectiu de sensibilitzar i exigir unes polítiques ètiques i responsables socialment.

Les entitats impulsores estaven organitzades en iniciatives específiques destinades a la denúncia de les inversions de tres entitats financeres concretes: BBVA sin Armas, Banco Santander sin Armas y Caixabank sin Armas. Tot i així, actualment aquestes campanyes operen de forma conjunta i sincronitzada dins la Campanya Banca Armada, i han ampliat el camp d’acció a Banco Sabadell i Bankia.

La seva línia de treball i activisme es basa en informar i sensibilitzar a la societat i als accionistes de les institucions bancàries, perquè exigeixin als seus bancs un canvi de polítiques que impliquin la finalització de tota relació amb empreses socialment irresponsables que composen i fomenten la indústria militar.

Per això, aquesta iniciativa mostra el volum i importància de les relaciones entre els bancs i les empreses fabricants d’armament per, d’aquesta manera, identificar aquelles entitats financeres que són responsables de pràctiques poc ètiques, com és obtenir beneficis de la fabricació i exportació d’armes.

 

Més informació al web www.bancaarmada.org