Mou-te i canviarem el món

Resum 20 Anys de Som Comerç i Banca Ètica Tarragona

2 Juny 2021

La Xarxa d’Entitats Som Comerç Just i Banca Ètica de Tarragona ha celebrat 20 anys aquest 2021.
Per celebrar-ho, les entitats de la Xarxa, van preparar un programa d’activitats del 8 al 29 de maig. Si no hi vas poder assistir, et deixem aquí un recull de les activitats, i tots els vídeos de les activitats que es van fer en línia: 


Divendres 14 de maig – Presentació dels actes previs i els 20 anys de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica de  Tarragona (Antiga Audiència de Tarragona)Amb les intervencions de Gabriela Serra i Eduard Cantos.Consulta el vídeo aquí! 

Dijous 20 de maig – Xerrada en línia: Desenvolupament de les comunitats gràcies al Comerç Just Intervencions d’Eduard Sagrera, membre d’Intermón Oxfam, qui parla sobre la situació del cacau al món actualment, i Juan Manuel de Heredia, representant de COOPROAGRO, de des de República Dominicana, qui presenta el testimoni sobre la situació del país en el context de pandèmia, i l’experiència de COOPROAGRO i el comerç just.Consulta el vídeo aquí.


Dimarts 25 de maig – Activitat en línia: Documental “Aigua tèrbola: el negoci d’Agbar a Mèxic”Stephanie Ascencio, activista d’Enginyeria Sense fronteres, i presidenta de l’associació d’exalumnes de dret ambiental de Tarragona, i Dante Maschino, membre d’Enginyeria Sense Fronteres, van fer una introducció al visionament durant la qual van parlar del context i història de la producció del documental. La raó que va motivar la creació d’aquest documental va ser l’estudi del model mixt de gestió de l’aigua, un model que acaba resultant ser una privatització encoberta del servei de l’aigua.Consulta el vídeo aquí!

Dijous 27 de maig – Activitat en línia: Armes i drets humans al Sàhara Occidental: les complicitats entre el govern d’Espanya i el Regne del MarrocElena, membre d’Una Finestra al Món, va obrir la xerrada. Els convidats van ser Salama, activista, qui va parlar del context històric que viu el Sàhara Occidental en l’actualitat, i el Sidi Talebbuia, president de l’associació d’advocats i advocades sahrauís, qui va parlar de la securitització de les fronteres i els interessos econòmics darrere d’aquesta estratègia. Es va finalitzar la xerrada amb un petit debat.
Consulta el vídeo aquí!


Dissabte 29 de maig- FESTA DEL COMERÇ JUST I LA BANCA ÈTICA DE TARRAGONA – 20 ANYS (Plaça Corsini de Tarragona)Les entitats que conformen la Xarxa Som Comerç Just i Banca Ètica Tarragona van muntar un fira d’entitats, durant la qual es van dur a terme diverses activitats. Pots escoltar el programa especial que Tarragona Ràdio va realitzar durant la Festa aquí i veure el vídeo de la notícia de TAC-12 aquí!

La Xarxa d’Entitats està integrada per Enginyeria Sense Fronteres, Fundació Vicente Ferrer, Mans Unides, Oxfam Intermón, Una finestra al món, Xarxa Eco, Comitè Óscar Romero, AICEC-ADICAE i  SETEM Catalunya. La missió de la Xarxa d’Entitats és seguir difonent i sensibilitzant la ciutadania en relació amb els impactes negatius del consum, en clau de Comerç Just i Finances Ètiques.  Som Comerç Just i Banca Ètica Tarragona compta amb el suport del Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona i de la Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques.

#SomComerçJustTarragona #JoTrioComerçJust

Canvia el teu consum i comença a canviar el món!

¡Entre totes tot!

Inscriu-te en el nostre butlletí i comença a viure amb una solidaritat activa.​

Entre totes, tot!

Uneix-te a Setem per a ser partícip de les nostres campanyes i iniciatives. Construïm un món més just!

X