Com impulsar que el meu ajuntament, universitat o organització, tingui una estratègia de compres respectuosa amb les persones que produeixen roba, electrònica i aliments als països del Sud? Com aconseguir garanties dels proveïdors de les Adminstraciones públiques i altres consumidors institucionals que la seva producció és responsable amb el medi ambient i amb les persones?
Les organitzacions SETEM Catalunya, Alice O (Països Baixos) i Südwind (Àustria), posen en marxa el curs ‘Responsabilitat social en la Compra Pública. Curs on line sobre eines per a una Compra Pública Ètica‘.
Tot i estar obert a tots els perfils professionals, el curs pretén ser un punt de trobada i d’aprenentatge per a persones que treballin en administracions públiques i vulguin posar en marxa estratègies i accions de consum responsable en les seves institucions.
La matrícula d’aquesta edició pilot és gratuïta. L’avaluació de les persones participants i de les organitzacions ha de generar elements de valoració per millorar una formació que esperem es realitzi en successives edicions.
Es compartiran recursos i coneixements que permetin als “consumidors institucionals” (preferiblement administracions públiques, però també empreses i organitzacions del Tercer Sector) desenvolupar accions i estratègies perquè el seu consum de béns i serveis no tingui un impacte negatiu sobre la sostenibilitat social i ambiental de les comunitats dels països del Sud.
Es tractaran les cadenes de subministrament de diferents sectors econòmics:
– L’electrònica i el maquinari
– L’alimentació
– La roba
La metodologia docent potenciarà l’intercanvi d’experiències entre les persones participants de diferents països.
Estructura i pla de treball
>>> Part I. Introducció
Mòdul 1, 29 d’octubre – 2 de novembre. Ciutadania i responsabilitat global
Mòdul 2, 2 – 9 de novembre. L’Escala de la Responsabilitat Global
>>> Part II – Teoria
Mòdul 3, 12 – 16 de novembre. Una breu història de la globalització
Mòdul 4, 19 – 23 de novembre. Sostenibilitat social i ambiental en la producció de Roba i / o Electrònica i maquinari i / o Alimentació
Mòdul 5, 26 – 30 de novembre. Debatent la globalització
>>> Part III – Pràctica
Mòdul 6, 3 – 7 de desembre. Perdent el fil. Traçabilitat i responsabilitat
Mòdul 7, 10 – 14 de desembre. Què hauríem d’exigir a les empreses proveïdores?
Mòdul 8, 17 – 21 de desembre. Bones pràctiques i experiències
Tutors
Des Viena: Johannes Knierzinger i Tobias Haider.
Des de Barcelona: Albert Sales (SETEM).
Des d’Amsterdam: Gerard Lommerse, Daniel Van Middelkoop i Ronald Buskens.
Es realitzarà simultàniament en tres llengües: castellà, anglès i alemany.
Metodologia
El curs es realitzarà íntegrament on line a través de plataforma Moodle. Consta de 10 mòduls d’una setmana cada un que es realitzaran entre el 29 d’octubre i el 21 de desembre de 2012. La càrrega lectiva aproximada és de 6 hores de treball per mòdul.
Hi haurà espais d’intercanvi entre l’alumnat en cadascuna de les llengües i un espai de conjunt en el qual s’utilitzarà preferiblement l’anglès. No és imprescindible el coneixement de l’anglès per realitzar el curs.
Inscripció
Per a inscriure’s en el curs, cal omplir el següent formulari. Oberta fins al 24 octubre 2012.
Més informació
Albert Sales – asales@setem.org