Participeu en la Cursa Tèxtil Barcelona 2023!

01/febr./2023 | Notícia

Busquem escoles i instituts per participar en la Cursa Tèxtil Barcelona 2023. Participant en aquesta cursa, l’alumnat de 5è, 6è de Primària o 1r d’ESO, podrà aprendre de manera interactiva sobre la reutilització i el reciclatge de roba i tèxtils usats, l’efecte que això té sobre les persones i el planeta, i tot plegat en un ambient de diversió. A més a més, teniu l’oportunitat de guanyar una fantàstica excursió escolar, 100% gratuïta! 

La Cursa Tèxtil Barcelona 2023 l’organitza SETEM Catalunya i ha estat possible gràcies al suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030. Aquest any, la participació és completament gratuïta per a les escoles que s’hi apuntin.

Com funciona la Cursa Tèxtil:

  • Per posar fil a l’agulla: un/a especialista oferirà una formació sobre la cadena de subministrament del tèxtil i els impactes socials, laborals i ambientals associats (1 sessió d’1 hora, a escollir durant la setmana del 24 al 28 abril), i una sessió introductòria al funcionament de la cursa (1 hora i mitja a escollir durant la setmana del 2 al 5 de maig de 2023), on es parlarà sobre matèries primeres, l’impacte dels tèxtils sobre el medi ambient i la importància de reciclar.
  • Per fer bones puntades: una campanya de quatre setmanes de recollida, intercanvi i reparació de tèxtils del 8 de maig a l’1 de juny. El grup competirà amb 9 escoles més de Barcelona per recollir tant material tèxtil com sigui possible. El tèxtil es recollirà i pesarà a l’escola. La implicació del professorat és clau, tot i que cada escola podrà decidir el grau de dedicació a la cursa.
  • Per acabar-ho de brodar: de manera optativa, es pot fer servir material didàctic complementari (des de SETEM us oferim vídeos motivadors i jocs). No només fareu una fantàstica contribució al medi ambient, sinó que, a més, l’escola que aconsegueixi la puntuació més alta guanyarà una excursió escolar totalment organitzada i gratuïta al juny!

Bases de la Cursa Tèxtil

  • La cursa és per a classes de 5è, 6è de Primària o 1r d’ESO
  • La mida màxima de cada grup és de 30 alumnes
  • L’ideal és que participi només un grup per cada escola
  • El nombre màxim de grups que hi poden participar és de 10, no us quedeu sense plaça!

A partir d’enguany, s’organitzaran Curses Tèxtils a Catalunya. Durant el 2021 i el 2022, ja es van organitzar curses als Països Baixos i a França (Marsella), amb una gran acollida. Si us voleu fer una idea dels resultats que generen les curses, doneu un cop d’ull als resultats de Residus Tèxtils als Països Baixos. Cada edició ha estat un èxit i l’alumnat ha desenvolupat un gran sentit de la sostenibilitat, mantenint tot l’entusiasme durant les 4 setmanes de la campanya!

Apunteu-vos-hi!

Si us voleu apuntar i/o teniu algun dubte, us podeu posar en contacte amb nosaltres a cursesresidus@setem.org.

X