Mou-te i canviarem el món

Participació a les jornades #RecuperemElFutur

5 Juliol 2021

Dissabte 3 de juliol vam participar en les jornades #RecuperemElFutur, organitzades per la Xarxa de Moviments per la Justícia Climàtica.

En concret, a la taula rodona ‘Transició verda digital pel Sud global? Extractivisme, migracions, conflictes ambientals, i condicions laborals’, juntament amb el Sindicat de MantersJustícia i PauCICrA Justicia Ambiental i l’ODGDurant l’activitat, primer Beatriz Felipe, de CICrA Justicia Ambiental, i Papalaye, del Sindicat de Manters, van fer les seves intervencions, sobre migracions provocades per la crisi climàtica, i la sobreexplotació de recursos. En Papalaye va explicar en primera persona la seva història sobre per què es va veure forçat a deixar de ser pescador al Senegal per venir a viure a l’Estat Espanyol. 
Després, vam poder realitzar un joc de rol sobre el sector de l’electrònica, preparat juntament amb  en Pablo Gil, de Justícia i Pau, on les participants es van distribuir en diferents grups, per representar diferents actors: dirigents polítics, consumidors, col·lectiu miner, col·lectiu de treballadors de les fàbriques, i la transnacional de telèfons mòbils. Aquesta dinàmica va permetre conèixer quins són els interessos i demandes de cada un dels sectors, així com els obstacles per aconseguir més justícia social. Moltes gràcies a la Xarxa de Moviments per la Justícia Climàtica per donar-nos aquest espai de trobada entre moviments i entitats, i per parlar sobre les vulneracions de DDHH i laborals a la cadena de producció d’aparells electrònics. 

¡Entre totes tot!

Inscriu-te en el nostre butlletí i comença a viure amb una solidaritat activa.​

Entre totes, tot!

Uneix-te a Setem per a ser partícip de les nostres campanyes i iniciatives. Construïm un món més just!

X