L’ApS de l’economia solidària finalitza amb balanç molt positiu

19 enero 2021

A finals d’aquest mes de gener finalitza l’ApS de l’economia solidària que des de SETEM hem desenvolupat en tres centres de secundària de Barcelona durant el primer trimestre 2020-21 i no podem més que fer-ne un balanç molt positiu.

Des del seu inici, el passat mes d’octubre, a través d’una aula virtual, l’alumnat ha realitzat un seguit d’activitats de descoberta i reflexió al voltant dels impactes negatius associats al seu consum i se’ls ha acompanyat en la proposta d’alternatives, tant individuals com col·lectives per tal de mitigar-los.

A través de les activitats proposades, l’alumnat ha descobert algunes de les injustícies originades en la producció i distribució dels principals béns, les ha connectat amb el seu propi consum i s’ha compromès a prendre mesures per millorar-lo. Entre altres activitats, se’ls ha donat a conèixer el mapa col·laboratiu Pam a Pam com a eina útil per trobar alternatives de consum amb impactes positius i també se’ls ha proposat una activitat de reflexió al voltant del consum col·lectiu, en aquest cas en l’àmbit del centre educatiu.

L’assoliment més destacat del projecte ha estat que bona part dels grups han proposat canvis en alguna de les empreses proveïdores del seu centre educatiu, relacionades per exemple amb el subministrament d’electricitat o dels serveis de comunicació. En aquest moment, cada grup es troba en una fase diferent de materialització d’aquest canvi.

Des de SETEM, volem transmetre un agraïment molt especial a l’alumnat destinatari del projecte i al personal dels Instituts involucrats (el Milà i Fontanals (Raval), la cooperativa de mestres Escola Guinardó i l’IES Les Corts) que ha permès el desenvolupament del projecte, així com el recolzament de l’Ajuntament de Barcelona. 

Notícia relacionada Octubre 2020

¡Entre totes tot!

Inscriu-te en el nostre butlletí i comença a viure amb una solidaritat activa.​

Entre totes, tot!

Uneix-te a Setem per a ser partícip de les nostres campanyes i iniciatives. Construïm un món més just!

X