Arriben les III Jornades de Compra Pública Socialment Responsables

30 noviembre 2020

Les organitzacions de justícia global i Administracions públiques que formem part del Grup de Compra Pública Socialment Responsable volem caminar juntes per a la coherència de polítiques de respecte als drets humans. Per això, organitzem el 10 i 11 de desembre les III Jornades de Compra Pública Socialment Responsables. Aquest any es faran en línia, a través de la plataforma Zoom (es facilitarà l’enllaç un cop feta la inscripció) i comptaran amb traducció simultània al castellà per a aquelles intervencions que es facin en català o en anglès.

Les organitzacions de justícia global de la societat civil a Catalunya som coneixedores que el poder d’actuació de les grans empreses transnacionals continua suposant una greu amenaça per al compliment dels drets humans i la gestió sostenible dels recursos naturals, especialment en contextos de conflicte i en contextos socials desiguals i empobrits, tant al Sud com al Nord Global. Administracions públiques i organitzacions de justícia global col·laborem estretament des del 2012 en el Grup de Compra Pública Socialment Responsable per donar continuïtat al procés social en el qual s’està avançant per a incorporar la compra pública ètica com a peça imprescindible per a la coherència de polítiques en l’àmbit de les administracions.

És en aquest marc que sorgeix la proposta de les jornades de formació, les quals es dirigeixen a totes aquelles persones interessades o involucrades en tot el cicle relacionat amb la contractació pública i la protecció efectiva dels drets humans en l’àmbit global.

A més, en aquestes terceres jornades, ens hem aliat amb l’àmbit universitari, el qual ha mostrat interès per posar la contractació pública socialment responsable sobre la taula i començar a teixir aliances per a treballar-la. Per aquest motiu, en moltes de les taules hi intervenen ponents i es tracten exemples concrets relacionats amb aquest àmbit concret. Les jornades de formació serviran per reflexionar sobre el principi d’integritat en la contractació pública i, per a això, abordarà sectors determinants en l’impacte extraterritorial de les empreses –com són l’electrònica, l’alimentació i la salut–; donarà a conèixer els avenços en l’àmbit internacional i nacional en els instruments que milloren la transparència i la sistematització de les vulneracions de drets humans; i presentarà exemples de bones pràctiques en l’adquisició d’equipaments per als serveis públics de salut i neteja, entre altres.

Vegeu el programa aquí i el cartell aquí

Cal fer inscripció prèvia aquí

¡Entre totes tot!

Inscriu-te en el nostre butlletí i comença a viure amb una solidaritat activa.​

Entre totes, tot!

Uneix-te a Setem per a ser partícip de les nostres campanyes i iniciatives. Construïm un món més just!

X