Mou-te i canviarem el món

Adhesió al manifest per aturar la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030

19 novembre 2021

SETEM Catalunya, ens adherim al manifest impulsat per la Plataforma Stop JJOO per aturar la candidatura Barcelona-Pirineus 2030. L’escrit, signat per més de 40 personalitats dels Pirineus, i diverses entitats, exigeix la retirada immediata de la candidatura, l’enterrament definitiu del projecte i que les inversions públiques es destinin a cobrir les necessitats del territori.

El manifest remarca que el Pirineu té una gran dependència del turisme. Tanmateix, aquest sector té elevada precarietat laboral, temporalitat i salaris baixos. Per aquesta raó, cal una aposta per diversificar l’economia, potenciant la producció agrària ecològica i l’artesania, per exemple, que ofereixi feines estables i amb salaris més alts.

El manifest també exigeix inversions per millorar l’oferta educativa, els serveis sanitaris especialitzats, el transport públic, les xarxes de telecomunicacions i la connexió entre pobles i valls.

En un context de crisi climàtica, en el qual les valls cada cop depenen més i més de la neu artificial, invertir en els Jocs Olímpics d’Hivern va en contra de les necessitats i prioritats del territori.

Podeu llegir i adherir-vos al manifest aquí.

¡Entre totes tot!

Inscriu-te en el nostre butlletí i comença a viure amb una solidaritat activa.​

Entre totes, tot!

Uneix-te a Setem per a ser partícip de les nostres campanyes i iniciatives. Construïm un món més just!

X