Mou-te i canviarem el món

Adhesió al Manifest de la Coalició Africana, en contra de la privatització de l’aigua

10 Octubre 2021

Setem Catalunya s’ha adherit al manifest de Our Water, Our Right Africa Coalition (La nostra aigua, el nostre dret: coalició africana), formada pels representants de les organitzacions de la societat civil i els activistes que treballem per la justícia hídrica a través de tot el continent africà.

En aquest manifest, ens oposem enèrgicament a la privatització de l’aigua a Àfrica, a qualsevol de les seves accepcions. El manifest ha estat una iniciativa en el marc de la Setmana d’Acció contra la privatització de l’aigua a l’Àfrica, de l’11 al 15 d’octubre.

2.200 milions de persones, moltes d’elles a l’Àfrica, no tenen accés a serveis d’aigua segura, mentre que gairebé el doble d’aquest nombre no tenen accés a serveis de sanejament segurs. Això fa que milions de persones caiguin greument malaltes de malalties prevenibles.

I aquesta tràgica realitat sovint es veu agreujada per les corporacions que controlen l’aigua pel seu propi benefici. És per això que aquesta setmana Corporate Accountability and Public Participation Africa (CAPPA) convoca una setmana regional d’acció amb organitzacions aliades i activistes d’arreu d’Àfrica sota la bandera de la Our Water, Our Right Africa Coalition.

Els representants de les organitzacions de la societat civil i els activistes laborals que treballen per la justícia de l’aigua a tot el continent africà s’oposen a la privatització de l’aigua a l’Àfrica. Demanen als governs que rebutgin la privatització i, en canvi, assegurin que totes les persones tinguin accés a aigua pública segura. Insisteixen que institucions com el Banc Mundial deixin d’impulsar esquemes perillosos de privatització a l’Àfrica i desinverteixin les corporacions privades d’aigua. I a les mateixes corporacions, demanen que aturin tots els intents de privatitzar els sistemes d’aigua d’Àfrica i amenacen el nostre dret humà a l’aigua.

Corporate Accountability està ajudant a organitzar accions de solidaritat internacional amb els que s’organitzen sobre el terreny a tot el continent africà.

Suma el teu suport aquí.

Comparteix la publicació a Facebook. 

Comparteix el tuit. 

¡Entre totes tot!

Inscriu-te en el nostre butlletí i comença a viure amb una solidaritat activa.​

Entre totes, tot!

Uneix-te a Setem per a ser partícip de les nostres campanyes i iniciatives. Construïm un món més just!

X