Presentem 'Sense Cobertura' sobre l'impacte de la Covid en l'electrònica global

08/03/2021

SETEM Catalunya

siguiente

Coincidint amb el Dia de la Dona Treballadora llencem 'Sense Cobertura', una vídeo trilogia sobre l'afectació de la Covid19 en els/les treballadors/res del sector de l'electrònica global a l'Índia.

La pandèmia ha agreujat la precarietat i la sobre explotació de les plantilles, en especial per les persones migrants i encara més per les dones, protagonistes del primer vídeo. Des de la campanya Electrònica Justa hem constatat com en la indústria de l’electrònica global (radicada en bona part al sud-est asiàtic i amb plantilles altament feminitzades), moltes dones s’han vist obligades a treballar, tot i els riscos per a la seva salut i sota l’amenaça de no cobrar el salari.

S’han detectat mancances de seguretat a les fàbriques, pressió per part dels empresaris per tal d’augmentar la producció en un moment de retallades a les plantilles, impossibilitat de conciliar la feina amb el treball domèstic i la cura dels infants (tasques que també recauen sota la seva responsabilitat) i manca de representativitat sindical i per tant, de defensa dels drets laborals. 

Vídeo 1 Els obstacles afegits a les dones treballadores

Vídeo 2 Menys salaris i més feina

Vídeo 3 Treballadors temporals i sense representació sindical

Vídeo: