Ignasi Boleda

15/08/2010

SETEM Federación

"La seva forma d’organitzar-se era completament assembleària, ho decidia tot el poble; era un model molt diferent del de l’empresa privada on treballava. Les decisions es vivien molt més de primera mà, i no es delegaven. L’experiència va ser veritablement un punt d’inflexió.

El Camp no et canvia, a la majoria de gent com a mínim, però sí que t’ajuda a fer coses, i crec que un gran avantatge és que ho he pogut viure en parella, i després ho vius també amb els fills.

Compartir el dia a dia amb aquella gent em va ajudar a comprendre millor la realitat d’allà. Treballes amb ells, i això et serveix per a conèixer-los molt millor. És important tenir en compte que tu no vas a ensenyar-los res, perquè òbviament no tens coneixements d’agricultura. Simplement els ofereixes el que tu tens, la mà d’obra, l’ajuda. Això t’uneix molt més a la gent que t’acull."

Ignasi Boleda, participant en els Camps de Solidaritat
Parlem amb l’Ignasi, participant l’any 1993 al Camp de Solidaritat de El Salvador, i qui ha sabut aplicar tant en la seva vida quotidiana com a l’activitat associativa i professional els aprenentatges adquirits al llarg de l’experiència.

Testimoni extret de la publicació 'La taca d’oli. 20 anys de Camps de Solidaritat: impacte a la societat catalana’