L'ApS d'economia solidària arriba a l'Institut Verdaguer de Barcelona

01/02/2018

SETEM Catalunya

siguiente

El projecte d'Aprenentatge Servei que SETEM Catalunya realitza cada curs enguany té lloc a l'Institut Verdaguer, un centre educatiu situat al districte de Ciutat Vella de Barcelona.

La finalitat del projecte segueix sent la d'introduir els valors del consum responsable i l'economia social i solidària a les aules de secundària, valors que sovint no tenen cabuda a les assignatures d'economia o ciències socials. Mitjançant dinàmiques participatives on l'alumnat és el protagonista, es fomenta que els i les joves passin per un procés reflexiu on es qüestionin el model de societat de consum en el que vivim, les històries que hi ha darrere cada productes que comprem i quines alternatives existeixen i tenim a l'abast per fer un consum més conscient, crític i transformador.

D'aquesta manera, una cinquantena d'alumnes de 4t d’ESO de l'INS Verdaguer, coneixeran on ha estat feta la samarreta que porten, quins minerals conté el seu mòbil i en quines condicions ha estat fabricat, o què és la banca ètica, entre d'altres qüestions.

Després, durant el mes d'abril, a la fase de servei, els i les joves hauran de revertir aquests aprenentatges en un servei comunitari a la seva comunitat educativa. Amb l'objectiu de fomentar un consum més responsable i donar a conèixer l'Economia Social i Solidària al seu entorn més proper, l'alumnat haurà de pensar i realitzar una activitat de sensibilització a l'institut.

Amb això, demostrem que hi ha una altra manera de fer economia i que, per tant, un altre món és possible!

En aquest vídeo expliquem amb més detall el servei ApS que realitzem als instituts!