Consulta aquí las últimas notas de prensa.

 

Para contactar con Comunicación, escríbenos a comunicacio@setem.org o llámanos al 934415335 ext. 103.

Notas de prensa

 • 24/04/2017

  Quatre anys després de l’esfondrament del Rana Plaza poques coses han canviat per a les treballadores de Bangladesh

  La Campanya Roba Neta insta tots els grups parlamentaris de l’Eurocambra a donar suport a la resolució que serà sotmesa a votació en el ple del Parlament Europeu el pròxim 27 d’abril per promoure un major control de les cadenes de subministrament i una major protecció dels Drets Humans en la indústria tèxtil

  Ndp completa aquí.

 • 12/04/2017

  S'inaugura el Mobile Social Congress, l'esdeveniment que denuncia el model electrònic depredador i proposa alternatives justes

  (Barcelona, 28 de febrer de 2017) Aquest matí s'ha inaugurat el Mobile SocialCongress al Pati Manning, la iniciativa que va néixer l’any 2016 com a alternativa al Mobile World Congress (MWC), el gran esdeveniment que acull anualment la ciutat de Barcelona però que oculta les cares controvertides de la indústria del mòbil. El MWC obvia els impactes socials i ambientals de la producció de telèfons intel·ligents i altres equipaments electrònics en diferents parts del món, ja que està basat en la maximització de beneficis de les empreses i en el creixement incessant del sector fortament globalitzat.

  Ndp i dossier sencer aquí.

   

 • 12/05/2016

  La banca ètica i el comerç just, dos moviments en auge

  (Barcelona, 12 de maig de 2016). La 17a edició de la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica -l’antiga Festa del comerç Just i la Banca Ètica- se celebrarà a 30 municipis catalans al voltant del 14 de maig, Dia Mundial del Comerç Just. Segons l’Organització Internacional del Treball gairebé 21 milions de persones arreu del món realitzen treballs forçats, 830 milions de treballadores són pobres i 1500 milions no tenen condicions laborals dignes i segures. En contraposició a aquesta realitat, el Comerç Just beneficia directament al món més de 2 milions de persones, la seves famílies i comunitats. Reivindiquem que un model econòmic més justi solidari és una realitat també a Catalunya i va en augment, amb alternatives de Comerç Just, Banca Ètica i Economia Solidària.

  Ndp i dossier sencer aquí.

   

 • 28/10/2014

  Las administraciones públicas gastan millones de euros en productos electrónicos fabricados con graves abusos laborales

  El nuevo estudio "Vientos de cambio: El poder de la compra pública para mejorar las condiciones laborales de la industria electrónica mundial" realizado por Electronics Watch, iniciativa europea liderada por SETEM, documenta graves violaciones de los derechos laborales en la industria electrónica en China y Corea del Sur, centrándose concretamente en los ámbitos de salud y seguridad laboral y de libertad de sindicación.

  Ver Documento | Tamaño 81.7 KB

 • 24/04/2014

  Rana Plaza, un año después: las víctimas siguen esperando el pago total de las indemnizaciones

  En el aniversario del derrumbamiento del Rana Plaza, las marcas que producían en el edificio no han aportado los fondos necesarios para garantizar que todas las personas supervivientes y las familias de las 1.138 personas que murieron en el peor accidente industrial de la historia de la industria textil reciban los pagos suficientes como para cubrir la pérdida de ingresos y los gastos médicos provocados por esta desgracia. 

   

  Ver Documento | Tamaño 142.0 KB