SETEM organitza Camps de Solidaritat durant els mesos d'estiu per poder conèixer de primera mà la realitat dels països del Sud, el treball de les seves organitzacions i les dificultats a què s'enfronten a diari les seves habitants.

Es tracta d'una proposta formativa i vivencial que et permetrà apropar-te a les inquietuds que es viuen al Sud compartint de prop experiències tan dispars com poden ser el dia a dia d'una família senegalesa, el treball d'un grup de camperols nicaragüencs en l'àmbit del Comerç Just o la lluita diària d'una organització de dones africanes que intenta fer prosperar els seus petits projectes mitjançant l'ús dels microcrèdits.

Un dels principals objectius d'aquesta proposta és propiciar que els participants puguin prendre consciència d'altres realitats i es vagin convertint en persones més actives, crítiques i reflexives a l'hora de reclamar models més justos i respectuosos amb els drets i la identitat dels pobles del Sud.

A més de les xerrades informatives que es realitzen sempre a principis d'any, cada associació SETEM disposa d'un calendari propi per a la inscripció dels candidats, el procés de selecció, la realització dels cursos i les dates de partida i retorn.

 

>> SETEM CATALUNYA
Destinacions:
 22 Camps de Solidaritat als següents països: Camerun, Senegal, Marroc, Tànger, Filipines, Índia, Argentina, Bolívia, Brasil, República Dominicana, El Salvador, Equador, Guatemala, Mèxic, Nicaragua.
Període d'inscripció: Obert des del 17 de gener.
Formació: Curs "Acostar-se al Sud", de maig a juny. 40 hores, en caps de setmana.
Requisits per participar: Per participar has de tenir com a mínim 18 anys (Novetat!) i participar en les jornades de formació prèvies al viatge.
Sessions informatives: Es realitzen sessions informatives en diferents localitats catalanes. Consulta aquí l'agenda detallada.
Com informar-te: Trobaràs tota la informació al web dels Camps de Solidaritat de SETEM Catalunya, també ens pots contactar per correu electrònic acamps@setem.org i al 93 441 53 35.

 

>> SETEM MCM (Madrid / Castella-la Manxa)
Destinacions: Bolívia, Equador, El Salvador, Guatemala, Hondures, Nicaragua, Índia, Nepal, Etiòpia.
Període d'inscripció: Del 6 al 24 d'abril.
Formació: El curs es desenvoluparà de maig a juny, en caps de setmana
Requisits per participar: Tenir més de 21 anys, assistir a una de les reunions informatives establertes, participar almenys en el 80% de les hores de formació. Assumir els costos de formació, viatge, segur i, si fos necessari, allotjament i manutenció.
Com informar-se: Trobaràs tota la informació que necessitis al web de SETEM MCM.
Altres: El procés d'incorporació costa de 5 passos:
1. - Assistència a UNA de les REUNIONS INFORMATIVES inicials (a SETEM C / Gaztambide 50).
2. - Emplenar la documentació que es lliurarà a la reunió informativa.
3. - Superar una entrevista personal.
4. - Realitzar el pagament de la inscripció i viatge.
5. - Realitzar el Cicle d'Educació per al Desenvolupament complet.

 

>> Amarante SETEM (Galícia)
Destinacions: Moviment de Treballadors Rurals sense Terra al Brasil, MCCH a Equador, Associació Attawassoul al Marroc.
Període d'inscripció: De l'1 de febrer al 14 de març.
Formació: Trobaràs tota la informació al bloc de Xanela, on podràs conèixer les experiències d'altres anys.
Requisits per participar: Cal ser major d'edat, assistir a totes les jornades formatives i pagar la matrícula (20 euros si estudies o estàs a l'atur, 30 euros si treballes)
Com informar-se (telèfon, web, etc.): Per inscriure't o demanar més informació escriu aeducacion@amarantesetem.org (amb assumpte: Xanela 2012). També ens trobaràs als telèfons 986 84 81 59-981 58 47 13, al web de SETEM Amarante.
Les dates de la formació són:
16 de març: jornada I (matí i tarda) a Compostela
6-7 de ABRIL: jornada II (Arqueixal) a Lugo
20 de ABRIL: jornada III (matí i tarda) a Compostela
25 de MAIG: jornada IV (matí) a Compostela
SETEMBRE: jornada d'avaluació a Compostela.

 

>> SETEM ANDALUCÍA
Destinacions: Managua (Nicaragua), Bogotà i Cúcuta (Colòmbia); Arequipa (Perú); Lima (Perú); Cusco / Puno (Perú); Tacna (Perú); Calabós (Veneçuela); Hyderabad (Índia).
Període d'inscripció: Setembre i octubre de cada any.
Dates i temari formació: Sessions formatives presencials d'octubre / novembre a gener (fase de formació general) i de febrer a juny (fase específica de Campos), amb entrevistes personals entre ambdues fases ..
Requisits per participar: 21 anys mínim. Cobrir tot el procés formatiu complet. Tenir experiència associativa i / o de voluntariat prèvia, i motivació i capacitat per al treball en equip. No cal formació o titulació universitària, però els àmbits de formació valorables són: Ciències de l'Educació, Treball Social, Psicologia, CC. Socials, carreres biosanitàries. Assumir els costos de desplaçament i segur.
Com informar: Consulteu el web de SETEM Andalucía. També pots trucar als telèfons 958-818938 (seu Granada) i 957-204.274 (delegació Còrdova). Correus:andalucia@setem.org i cordoba@setem.org.
Altres: En haver tancat ja la quota per a l'estiu de 2013, les sol·licituds d'informació aniran encaminades a l'edició 2013-2014 del Cicle de EpD.


Foto: Camp de Solidaritat a l'Índia

Foto: Camp de Solidaritat a Brasil