Aquí trobaràs les nostres darreres publicacions i la revista SETEM.

 • 31/05/2011

  El AdA: el lliure comerç amb Europa i la producció de cafè a Centreamèrica

  El cafè és el segon producte legal de més comercialització en el món, superat únicament pel petroli. Sent el cafè un producte tan transcendent en el comerç internacional, òbviament entren en joc importants interessos econòmics i socials. Aquest estudi planteja un acostament als possibles impactes de l'Acord d'Associació entre Centre Amèrica i la Unió Europea (AdA UE-CA), que evidentment es tracta d'un tractat de lliure comerç, especialment en els i les membres de cooperatives cafeteres, davant la eminència de la ratificació i implementació d'aquest "acord" a partir de gener 2012. Publicació en castellà.

  Veure Document | Mida 4.9 MB

 • 29/04/2011

  Guia 'Moda: indústria i drets laborals. Guia per a un consum crític de roba'

  La Guia, realitzada per la Campanya Roba Neta, posa a l'abast de tothom informació i testimonis de la realitat de les treballadores de la confecció d'arreu del món. Sense fer un recull exhaustiu de totes les empreses de moda, també inclou un anàlisi de les polítiques comercials i de responsabilitat social de les principals firmes internacionals.

  Veure Document | Mida 3.7 MB

 • 09/04/2011

  Publicació ‘La taca d’oli. 20 anys de Camps de Solidaritat: impacte a la societat catalana’

  Es compleixen 20 anys des que SETEM Catalunya va iniciar els Camps de Solidaritat, essent pionera en el desenvolupament d’aquest tipus d’activitat. Coincidint amb aquesta data, hem presentat aquest estudi que analitza l'impacte que el pas pels Camps constitueix per a les persones que hi participen i per al conjunt de la societat.

  Veure Document | Mida 1.4 MB

 • 21/03/2011

  Publicació 'SETEM. 15 anys movent-nos pel Comerç Just'

  Especial Butlletí 'El Bon Cafè'. La publicació plasma els 15 anys de treball de SETEM Catalunya pel Comerç Just global. Es pretèn visibilitzar la feina feta i que això serveixi per reflexionar sobre el futur del moviment de Comerç Just i del nostre paper en ell.

  Veure Document | Mida 2.7 MB

 • 14/02/2011

  Informe 'Caixes d'Estalvis i desenvolupament al Sud'

  Col·lecció Incidència. En ple procés de reestructuració forçada del sistema financer espanyol, us oferim aquest estudi sobre les Caixes d’Estalvis de l’estat i el seu vincle amb el desenvolupament als països del Sud. Un vincle que, com podreu veure, va bastant més enllà dels projectes de cooperació internacional finançats per l’Obra Social de les caixes i produeix efectes de caire totalment oposat.

  Veure Document | Mida 1.9 MB