Consulta aquí les darreres notes de premsa.

 

Per contactar amb Comunicació, escriu-nos a comunicacio@setem.org o truca'ns al 934415335 ext. 103.

Notes de premsa

 • 05/11/2013

  El preu real dels productes electrònics: Explotació laboral a les fàbriques proveïdores de Dell a la Xina

  SETEM presenta el nou estudi 'Electrònica Low Cost' sobre violació de drets laborals en quatre fàbriques que produeixen per a la multinacional Dell a la Xina. Fins a 74 hores laborals setmanals, hores extres obligatòries, exposició a gasos tòxics, salari inferior al mínim i viure en dormitoris massificats, aquesta és la realitat del personal de les fàbriques.

   

  Veure Document | Mida 108.6 KB

 • 09/07/2013

  S'anuncia el plan per aplicar el programa de l'Acord sobre seguretat contra incendis i en els edificis en el sector de la roba a Bangladesh

  Aquest acord pioner és un contracte vinculant entre 70 marques i minoristes de peces de vestir, sindicats internacionals i locals, organitzacions no governamentals i la xarxa Campanya Roba Neta. El seu objectiu és garantir una millora sostenible de les condicions de treball en la indústria de la confecció a Bangladesh. Entrarà en vigor en 45 dies (Nota en castellà).

  Veure Document | Mida 97.7 KB

 • 09/05/2013

  La Banca Ètica torna a créixer a prop d'un 60% en estalvi i prop d’un 20% en préstecs durant el 2012

  Son dades de les conclusions del Baròmetre Estatal de les Finances Ètiques, presentat en el marc de la XIV Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2013, que es celebra a 31 municipis catalans al voltant de l'11 de maig, coincidint amb el Dia Mundial del Comerç Just.

  Veure Document | Mida 184.1 KB

 • 01/05/2013

  Acogemos con esperanza y cautela los comunicados emitidos por las empresas implicadas en la tragedia de Bangladesh

  La Campaña Ropa Limpia en España acoge con esperanza y cautela los comunicados de prensa emitidos por algunas de las empresas implicadas en la tragedia del edificio Rana Plaza en Bangladesh que a día de hoy ha costado la vida de 388 personas (y muchas más siguen desaparecidas). En concreto las empresas Primark y Loblaw lanzaron sendos comunicados de prensa el lunes pasado y El Corte Inglés ayer. Pedimos a las otras empresas que también se abastecían en las fábricas derrumbadas que den un paso adelante y anuncien públicamente compromisos similares.

   

  Veure Document | Mida 96.9 KB

 • 29/04/2013

  La Campanya Roba Neta insta les marques a signar el programa per la millora de la seguretat en les fàbriques de Bangla Desh

  La Campanya Roba Neta, que lidera SETEM a l'Estat Espanyol, vol mostrar la seva repulsa per la tragèdia evitable de l'edifici Rana Plaza (Bangla Desh) i acusa les marques per la seva incapacitat per evitar un cop més aquestes morts de persones treballadores que confeccionen la seva roba . Les marques han de donar un pas endavant, assegurar-se que es prenguin mesures immediates i pagar sense demora les indemnitzacions en un fons de compensació per a les víctimes i les seves famílies. També s'han de comprometre a prevenir futurs desastres.

  Veure Document | Mida 107.5 KB