Consulta aquí les darreres notes de premsa.

 

Per contactar amb Comunicació, escriu-nos a comunicacio@setem.org o truca'ns al 934415335 ext. 103.

Notes de premsa

 • 24/04/2017

  Quatre anys després de l’esfondrament del Rana Plaza poques coses han canviat per a les treballadores de Bangladesh

  La Campanya Roba Neta insta tots els grups parlamentaris de l’Eurocambra a donar suport a la resolució que serà sotmesa a votació en el ple del Parlament Europeu el pròxim 27 d’abril per promoure un major control de les cadenes de subministrament i una major protecció dels Drets Humans en la indústria tèxtil.

   

  Ndp completa aquí.

 • 12/04/2017

  S'inaugura el Mobile Social Congress, l'esdeveniment que denuncia el model electrònic depredador i proposa alternatives justes

  (Barcelona, 28 de febrer de 2017) Aquest matí s'ha inaugurat el Mobile SocialCongress al Pati Manning, la iniciativa que va néixer l’any 2016 com a alternativa al Mobile World Congress (MWC), el gran esdeveniment que acull anualment la ciutat de Barcelona però que oculta les cares controvertides de la indústria del mòbil. El MWC obvia els impactes socials i ambientals de la producció de telèfons intel·ligents i altres equipaments electrònics en diferents parts del món, ja que està basat en la maximització de beneficis de les empreses i en el creixement incessant del sector fortament globalitzat.

  Ndp i dossier sencer aquí.

 • 12/05/2016

  La banca ètica i el comerç just, dos moviments en auge

  (Barcelona, 12 de maig de 2016). La 17a edició de la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica -l’antiga Festa del comerç Just i la Banca Ètica- se celebrarà a 30 municipis catalans al voltant del 14 de maig, Dia Mundial del Comerç Just. Segons l’Organització Internacional del Treball gairebé 21 milions de persones arreu del món realitzen treballs forçats, 830 milions de treballadores són pobres i 1500 milions no tenen condicions laborals dignes i segures. En contraposició a aquesta realitat, el Comerç Just beneficia directament al món més de 2 milions de persones, la seves famílies i comunitats. Reivindiquem que un model econòmic més justi solidari és una realitat també a Catalunya i va en augment, amb alternatives de Comerç Just, Banca Ètica i Economia Solidària.

  Ndp i dossier sencer aquí.

   

 • 09/03/2016

  El MSC proposa un model electrònic sense injustícies

  El Mobile Social Congresscongrés alternatiu per a un model electrònic més just, tindrà lloc el proper dimarts 23 de febrer a la tarda al Casinet d'Hostafrancs. Es tracta d’una iniciativa liderada des de SETEM Catalunya en col·laboració amb diverses organitzacions, entre les quals s’hi compten Amnistia Internacional CatalunyaXarxa d’entitats pel CongoFairphoneEticom, la UPC o Guifinet.

  Ndp sencera aquí

 • 28/10/2014

  Les administracions públiques gasten milions d’euros en productes electrònics fabricats amb greus abusos laborals

  El nou estudi "Vents de canvi: El poder de la compra pública per millorar les condicions laborals de la indústria electrònica mundial" realitzat per Electronics Watch, iniciativa europea liderada per SETEM, documenta greus violacions dels drets laborals en la indústria electrònica a la Xina i Corea del Sud, centrant-se concretament en els àmbits de salut i seguretat laboral i de llibertat de sindicació.

  Veure Document | Mida 91.3 KB