Sandra Pagès

27/01/2014

SETEM Camps de Solidaritat - Catalunya

"Realitzar un Camp de Solidaritat és una gran experiència, difícil d'explicar amb paraules, cal viure-la, sentir-la, palpar-la.

El camp de Kumbo (Camerun) és fantàstic, s'ubica a Ndu, un petit poblet camerunès, tranquil, allunyat de la gran ciutat. El camp permet conviure amb famílies africanes que t'acullen com si en fossis un membre més. L'Ariadna i jo vam conviure  amb la família de Peter i Justin i això va permetre establir un vincle afectiu inexplicable.El més interessant va ser tot el que vam aprendre d'ells, que no és poc! Compartint i intercanviant visions i qüestions culturals, sempre des del respecte.

Pel que fa a la temàtica del camp, el fet de ser de caire educatiu, ens va permetre conèixer els protagonistes; els infants i adolescents del poble tot compartint una dinàmica lúdica i escolar i tenint així, la oportunitat de dur a terme activitats i metodologies pròpies i aprendre'n de les d'allà.

M'emporto un bonic record, han sigut molts moments viscuts, converses, colors, mirades , somriures, molts somriures, olors, percepcions i emocions, però sobretot persones, totes i cadascuna d'elles amb unes realitats caracteritzades per la lluita, l'esforç, la col·lectivitat, l'amor i l'entrega. 

No tornes indiferent, l'experiència et remou quelcom per dins que et fa ser millor persona i et fa replantejar certes qüestions vitals i prescindibles. Recomano a tothom que s'animi a realitzar un camp de solidaritat, n'hi ha de molts tipus, només cal triar el que més us agradi, marxar amb la ment ben oberta i sobretot, tenir moltes ganes de viure."

Sandra Pagès, participant al Camp de Solidaritat 2013 a Kumbo (Camerun):

Sandra és actualment treballadora en una escola del barri de Trinitat de Barcelona. Sempre s'havia trobat molt atreta per l'Àfrica i la seva gent, i per això va triar Camerun com el seu destí, ja que reunia totes les condicions necessàries.