Som el que vestim: una acció de carrer i una performance commemoren el 5è aniversari de la tragèdia del Rana Plaza

19/04/2018

SETEM Catalunya

siguiente

Sota el títol Som el que vestim? trobem una programació doble per commemorar el 5è aniversari de la tragèdia de Rana Plaza, l’edifici-fàbrica de Bangla Desh que es va ensorrar matant més de 1.000 persones i deixant-ne més de 2.300 ferides. Una acció de carrer i una performance són els dos actes principals programats per reivindicar que la tragèdia del Rana Plaza no va ser un accident, sinó una conseqüència de la irresponsabilitat de les grans empreses tèxtils vers les persones que confeccionen la roba que venen.

Per aquest motiu, la campanya Roba Neta, juntament amb Insomnia, la Marxa Mundial de Dones i Solidança, convoquem a Barcelona :

18 h Acció de carrer de denúncia i reivindicació a la plaça Sant Josep Oriol de la mà de la companyia de dansa italiana Insomnia.

19.30h “Eu-Ropa”, performance de la companyia de dansa italiana Insomnia al Teatre Maldà (l’entrada és gratuïta fins a completar aforament). Podeu veure l'espot aquí.

En acabar, es farà un petit col·loqui per debatre sobre les condicions laborals a la indústria tèxtil i el nostre paper per poder canviar les coses. 

A les 19h s’obriran portes i es podrà visitar l’exposició fotogràfica “Cuir i Calçat a Bangla Desh”.

L’Acord de Transició 2018 de Bangla Desh

Una setmana abans del cinquè aniversari de la tragèdia Rana Plaza, estem duent a terme diferents accions per instar nombroses marques tèxtils a signar l'Acord de Transició 2018 per garantir unes fàbriques segures a Bangla Desh. Aquest acord és la continuació de l’Acord de Bangla Desh per la seguretat en edificis i contra incendis signat el maig de 2013 com a resposta a l'ensorrament del Rana Plaza, gràcies al qual s'han inspeccionat i reclamat millores a més de 1600 fàbriques del país. Tot i així, actualment cap d’elles ha subsanat al 100% tots els riscos i encara queden milers de fàbriques per inspeccionar. Per continuar amb aquesta tasca, més de 140 marques han signat una extensió de l'acord inicial, anomenat l'Acord de Transició 2018 de Bangla Desh, però encara no totes ho fan fet i exigim que es comprometin a garantir que les treballadores que cusen la roba no posin en perill les seves vides al lloc de treball.

 

Sobre la Campanya Roba Neta

La Campanya Roba Neta és una xarxa internacional d’ONG, sindicats i organitzacions de persones consumidores, coordinada per SETEM a l’Estat espanyol, que treballa per millorar les condicions de les treballadores de la indústria global de la confecció.