SETEM serà present al Parc de Nadal de Tarragona

23/12/2017

SETEM Catalunya

siguiente

SETEM Catalunya comptarà per primer cop amb un estand propi al Parc de Nadal de Tarragona, que se celebra del 27 de desembre al 4 de gener al recinte firal del Palau de Congressos.

L’estand comptarà amb els populars jocs infantils i familiars de l’oca, la sopa de lletres i les set diferències, amb temàtica relacionada amb el Comerc? Just. També comptarà amb el taller «L’estenedor de les injustícies», on petits i grans podran descobrir què s’amaga darrere de l’etiqueta de la roba que vestim.

L’estand es convertirà en un punt d’informació sobre el consum crític, conscient i transformador i es repartirà material de sensibilització sobre les diferents campanyes de l'entitat. A l'estand, que romandrà obert tots els dies en l’horari d’obertura del Parc de Nadal, difondrem la importància del Comerc? Just, que es basa en criteris com assegurar unes condicions de treball dignes i segures, el pagament d'un salari adequat i el mateix per a ells i elles davant les mateixes tasques, la no explotació laboral infantil i la producció a través de procediments respectuosos amb l’entorn natural.

També us podreu emportar una postal per poder felicitar les festes a amics i familiars amb el missatge del consum responsable i apuntar-vos per participar en les campanyes de SETEM o fer-vos-en sòcies.

SETEM Catalunya també portarà al Parc de Nadal l’exposició "Cuir i Calc?at a Bangla Desh: el cost real de la seva producció", de la Campanya Roba Neta. L’exposició recull imatges i testimonis sobre les condicions de treball i de vida de treballadors i treballadores del districte de Hazaribagh a Bangla Desh, on es processa cuir i es produeix calc?at.

Cal tenir sempre un punt de vista crític i conscient sobre el consum de productes i serveis que fem, preguntant-nos què és allò que realment necessitem i quines condicions laborals i mediambientals hi ha al darrere d’aquests articles i empreses. En aquest sentit, les campanyes Roba Neta, Banca Armada o la plataforma Electronics Watch ens ajuden a conèixer aquesta realitat d’explotació mundial. Per altra banda, les campanyes Som Comerc? Just i Banca Ètica i Pam a Pam ens ajuden a conèixer les alternatives existents dins l’economia solidària.

El Comerc? Just registra un important creixement a l’Estat Espanyol

Segons l’informe Comerc? Just a l’Estat Espanyol 2016, que es va presentar el dissabte 23 de desembre a la Fira de Consum Responsable de Barcelona, el comerc? just està en un molt bon moment: el creixement de vendes el 2016 va superar els 40 milions d’euros al conjunt de l’Estat espanyol, la qual cosa va suposar un increment de cinc milions respecte l’any anterior. El creixement es va situar al 14,8%, una taxa que no s’aconseguia des del 2012 i que dobla amb escreix els dos anys anteriors (6,8% el 2014 i 5,9% el 2015). Aquest important creixement s'ha obtingut gràcies a l'augment de les vendes experimentat tant per les organitzacions de Comerc? Just com per empreses convencionals.