SETEM Catalunya se suma a l'aturada i a la vaga

03/10/2017

SETEM Catalunya

siguiente

SETEM Catalunya se suma a l’aturada de país i les treballadores de l'entitat secunden la vaga general del 3 d'octubre

SETEM Catalunya, com a entitat integrant de la Taula per la Democràcia a través de LaFede.cat, se suma a l’aturada de país convocada per aquesta plataforma, com a condemna a la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’estat espanyol per intentar impedir el referèndum de l’1 d’octubre. Per aquest motiu el centre de treball de SETEM Catalunya romandrà tancat tota la jornada d’avui, 3 d'octubre.

Amb això volem denunciar la greu vulneració dels drets civils i polítics que es va viure ahir en les actuacions policials que, tant per la violència exercida contra la mobilització social pacífica, com per l’objectiu d’impedir l’exercici de l’expressió democràtica del poble de Catalunya, són totalment inadmissibles.

Paral·lelament, la plantilla de SETEM Catalunya secunda avui la vaga general convocada per la CGT, la COS, la Intersindical–CSC i la IAC en resposta a l’onada repressiva dels cossos de seguretat de l’Estat espanyol a Catalunya durant les darreres setmanes.

La cerca i captura de material i informació electoral ha comportat vulneracions dels drets fonamentals de llibertat ideològica, llibertat d'expressió, intimitat i integritat física dels treballadors i les treballadores en desenes de centres de treball, sobretot en els sectors de les arts gràfiques, de la logística i el transport, de l’enviament de correu postal, així com al sector públic. Les treballadores i els treballadors de SETEM Catalunya considerem gravíssimes aquestes vulneracions, emmarcades en una situació de regressió de drets laborals i socials a l’estat espanyol en els darrers anys, i donem suport a les mobilitzacions convocades per aquests sindicats avui.

Agents de paisà del Cos de Policia Nacional arrencant urnes de les mans de veïnes a l'escola Ramon Llull de l'Eixample. Foto: Andrés González