Què fem a la FESC 2017?

20/10/2017

SETEM Catalunya

siguiente

Un any més, SETEM Catalunya participem a la Fira d'Economia Solidària de Catalunya (#FESC2017), la cita anual del mercat social català que enguany arriba a la seva VI edició. En aquest correu trobaràs les activitats més destacades de les campanyes en què participem! T'esperem el 21 i 22 d'octubre al Recinte Fabra i Coats (carrer Sant Adrià 20, Sant Andreu, Barcelona). Fem comunitat!


Per segon any consecutiu, diverses iniciatives que aborden la tecnologia i la informàtica des de criteris d’economia solidària s’han organitzat en un espai propi en el marc de la FESC: laTecnoFESC!

L’espai TecnoFESC agruparà estands d’empreses i entitats d’aquest àmbit i acollirà tallers relacionats amb la sobirania tecnològica i informàtica. A l’espai TecnoFESC us oferim activitats divulgatives i de servei amb criteris d’economia solidària.
Trobaràs més informació al web de la TecnoFESC, on trobareu també el programa d'activitats, tallers i xerrades.

 

El dissabte 21 d’octubre a dos quarts de nou del vespre se celebrarà la III Desfilada de roba produïda amb criteris d’Economia Solidària, en contraposició a la roba fabricada per la indústria tèxtil transnacional que vulnera els drets humans. La III Desfilada de roba sostenible s’emmarca en la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica.

La desfilada està coorganitzada amb l’alumnat de l’Institut Salvador Seguí. Sense aquesta col·laboració, la desfilada no seria possible, ja que els i les estudiants s’encarreguen de la interlocució amb les marques participants, de l’elecció de l’estilisme i de la posada en escena.

La campanya Banca Armada organitza la taula rodona titulada "Administració pública i banca: el camí cap a unes finances ètiques", (Diumenge 22 d'octubre, 12:30h), amb la participació de Jordi Calvo (Centre Delàs d'Estudis per la Pau), Albert Gasch (Fiare Banca Ètica) i Ester Vidal (Direcció de serveis d'economia cooperativa, social i solidària a l'Ajuntament de Barcelona), i amb la moderació de Mònica Vega, de SETEM Catalunya.

Parlarem sobre els vincles entre la banca convencional i els conflictes armats, sobre els reptes i possibilitats de les entitats de finances ètiques a l’hora de treballar amb l’administració i sobre la relació actual entre l’administració pública i les finances ètiques.

A la FESC, Pam a Pam porta moltes novetats, eines, i debats per compartir!

Per una banda, hi haurà un espai central a la nau firal on realitzar entrevistes i pujar noves iniciatives al mapa, així com informar a tothom sobre Pam a Pam. També podràs participar de les diferents activitats que organitza Pam a Pam al llarg de la programació de la FESC, entre elles3 xerrades sobre intercooperació, relació entre economia solidària i procomú i relació entre economia solidària i comerç local. També estrenen a la FESC nou qüestionari i nova pàgina web!
Per anar obrint boca, no us perdeu els vídeos de la campanya #SegueixElFilLes xinxetesLes iniciatives i Construïm comunitat.

 

El dissabte 21 d’octubre, la campanya Canvia De Sabates estrena l’exposició‘Cuir i Calçat a Bangla Desh: el cost real de la seva producció’. L’exposició recull imatges i testimonis sobre les condicions de treball i de vida de treballadors i treballadores del districte de Hazaribagh a Bangla Desh, on es processa cuir i es produeix calçat. Serem a l’espai de la Desfilada de Roba Sostenible d’11h a 19h.
  • Paradeta de SETEM Catalunya
Si vols més informació sobre l'activitat que fa SETEM Catalunya, ens trobaràs a la nau d'expositores de la Fabra i Coats dissabte de 10 a 16:30h i de 19:30 a 20:30h i diumenge de 10 a 14:30h.