Pressupostos Participatius: aquests són els projectes que impulsarem

15/01/2020

SETEM Catalunya

siguiente

Els Pressupostos Participatius de SETEM Catalunya volen impulsar i potenciar projectes liderats per voluntàries i activistes de SETEM i/o persones que comparteixen els valors de l’entitat.

L'edició d’enguany (2019-2020) inclou quatre projectes, la majoria presentats per grups de voluntaris que han participat als Camps de Solidaritat de SETEM i que, a la seva tornada, volen donar a conèixer la realitat que han viscut als països del Sud que han visitat.

En total s’ha repartit un pressupost de 1.100€ que es va distribuir en una assemblea participativa el passat mes de desembre. Aquests són els projectes que impulsarem durant aquest any i que veurem créixer ben aviat!

«La semilla del cambio: ecología en las raíces» és un projecte dels Campistes de El Salvador 2019 que pretén informar sobre els models agrícoles més sostenibles i ecològics que empoderen les comunitats. Per fer-ho, crearan una infografia sobre l’agricultura ecològica i els seus beneficis i també sobre El Salvador.

«MST. La lluita del poble» arriba de la mà dels Campistes del Brasil 2019. La seva idea és fer tres vídeos sobre el Movimento dos trabalhadores rurais Sem Terra que es basen en el seu lema «Ocupar, Resistir e Produzir» per donar continuïtat a la llavor plantada durant la seva estada al país.

«L’altra cara de La Española. La República dels Dominicans» és el projecte d'un grup de famílies del Camp de Solidaritat de República Dominicana – LEMBA. Volen masteritzar i reeditar aquest documental que mostra com viuen els camperols de l'Illa, en contraposició a la imatge de paradís turístic que es ven a l'exterior.

«Taller de "Vacuna Virtual"». Aquest projecte, desenvolupat amb la metodologia d’Aprenentatge i Servei, utilitza la comunicació com a eina per a la transformació social. La idea és desenvolupar uns tallers per a centres de secundària per treballar la capacitat d’anàlisi crítica de l’alumnat sobre el consum d’imatges i el contingut de les xarxes socials.

Els Pressupostos Participatius de SETEM Catalunya tenen el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.