Les treballadores del sud-est asiàtic reclamen lliure sindicalització

13/01/2020

SETEM Catalunya

siguiente

Chamila Paramananda i Dian Septi són portaveus d'organitzacions de treballadores de Sri Lanka i Indonèsia, respectivament, que formen part de la Clean Clothes Campaign.

Les dues representants van ser a Barcelona en un acte organitzat per la CNT (27/10/19) per parlar de la lliure sindicalització i dels drets de les treballadores del sector tèxtil.

Des de la campanya Roba Neta de SETEM Catalunya recollim els seus valuosos testimonis: elles expliquen de quina forma treballen les seves associacions per aconseguir salaris dignes i drets bàsics davant la precària situació que viuen la majoria de treballadores.

Paramananda ens posa un exemple: només un 5% de les treballadores del seu país formen part d'un sindicat. Reclamen crear, conjuntament amb la Clean Clothes Campaign, una plataforma internacional per protegir els drets de les treballadores.

Vegeu el vídeo de Chamila Paramananda, portaveu de Dabindu Collective (organització de Dones de Sri Lanka) aquí.

Vegeu el vídeo de Dian Septi, del sindicat FBLP de Yakarta (Indonèsia) i directora del film (sobre dones treballadores de tèxtil a Indonèsia) 'The voice were raised" aquí.