Ikea, garanteix la seguretat de les treballadores de Bangla Desh!

27/07/2018

SETEM Catalunya

siguiente

Després de l'esfondrament del Rana Plaza l'any 2013, nombroses fàbriques van signar un Acord per garantir la seguretat de les treballadores a Bangla Desh, fent complir les inspeccions i reformes necessàries de forma fiable i transparent. Aquest Acord va expirar i l'1 de juny de 2018 va entrar en vigor l’Acord de Transició, un document que dona continuïtat a l’anterior acord. Com a novetat, aquest acord inclou també als productors de tèxtils per al llar, teles i accessoris per a teixits, a banda de les fàbriques de roba.

Aquesta novetat, implica al gegant suec IKEA, que s'ha negat a firmar, al·legant que té el seu propi codi de conducta, l’IWAY (o a la manera d’IKEA), suficient, segons l’empresa, per garantir la seguretat dels seus proveïdors. Però la Campanya Roba Neta, per experiència, no ho considera prou fiable.

Et sumes a demanar a Ikea que assumeixi responsabilitats amb les treballadores que cusen els tèxtils per a la llar que després venen arreu del món? 

Digues al IKEA a twitter o Facebook:

IKEA assumeix responsabilitats davant les treballadores de Bangla Desh que cusen els tèxtils per a la llar que vens. Per la seva seguretat, firma l'Acord de Bangla Desh 2018!#RanaPlazaNeverAgain

IKEA, take responsibility for the workers that stitch your home textiles in Bangladesh. Sign the 2018 Bangladesh Accord. #RanaPlazaNeverAgain